Çam fıstıkları hem çevreye hem de ekonomiye katkı verecek...

Kale grubu ocaklarını gelecek nesiller için yeniden hazırlıyor...

721
Kale Maden End. Ham. San ve Tic. A.Ş. ve Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. çalışanları ve ailelerinin katılımı ile Etili Sileks Ocağında, ocağın önceki yıllarda çalışılmış ve rehabilite edilmiş bölümlerinde “Her Fidan Bir Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 1.000 adet fıstık çamı fidanı toprakla buluşturuldu...
 
 
 
Etkinlik ile ilgili bilgiler veren Kale Maden A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Hızal; “Günümüzün temel ilkesi olan insan sağlığı ve yaşam kalitesinin arttırılmasının en önemli adımı; yaşadığımız çevrenin kalitesinin iyileştirilmesi ve dünyanın bize atalarımızın bir mirası değil torunlarımızın bir emaneti olduğu bilinciyle doğal çevrenin korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğidir. Kale Maden A.Ş. çevre üzerinde etkisi olan veya olabileceği varsayılan, atmosfere salınan gazlar, atık sular, katı atıklar, tehlikeli atıklar, toprak kirliliği, enerji, gürültü, koku ve toz gibi çevre boyutlarını önem derecesine göre sıralamış ve bunların etkilerini kontrol altına almaya yönelik, her yıl yenilenen amaç ve hedefler oluşturmuştur. Belirlenen bu amaç ve hedeflere ulaşılabilmesi için de; yapılması gereken faaliyetler, sorumlu kişiler ve kaynaklar tanımlanarak “Çevre Yönetim Programları" oluşturulmuştur. Çevre Yönetim Programı uygulamalarının belli dönemlerde değerlendirmesi yapılmakta ve uygunlukları değerlendirilmektedir.” dedi.
 
 
‘Bizden sonraki nesillerin yaşam hakkı’
Hızal konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kale Maden A.Ş. ait ocaklarda üretim faaliyetlerine başlanmadan önce, bozulan doğal yapının yeniden düzenlenmesi, doğal dengenin kurulması ve insanların ya da diğer canlıların güvenle yaşayabileceği bir hale getirilmesini sağlayacak biçimde ‘Doğaya Yeniden Kazandırma Planları’ hazırlanmakta, uygulanmakta ve bozulan arazi mümkün olduğu kadar faaliyet öncesindeki ekolojik durumuna kavuşturulmaktadır. ‘Çevre Yönetim Programları’ kapsamında; Dedeler Sileks Ocağı, Dedeler Kuvars Ocağı, Tepeköy Feldspat Ocağı, Çaltıkara Kaolen Ocağı, İstanbul Şile Kil Ocağı ağaçlandırma faaliyetlerini tamamlanmış, 2010 yılından bu yana toplam 5.130 fidan (28.334 m2) toprakla buluşmuştur. Diğer maden sahalarımızda gönüllü ağaçlandırma faaliyetlerimiz sürdürülecektir. Bizden sonraki nesillerin yaşam hakkını kullandığımızın farkında olarak, bireysel ve kurumsal çevre bilinci ile faaliyetlerimizin sürdürülmesi, yaşadığımız çevre ve gelecek nesiller için önem taşımaktadır. Kale Maden A.Ş., kurucumuz Sn. Dr. İbrahim Bodur’un ilkeleri ve sosyal sorumlulukların bilinciyle bu ülkeye, insanına, doğasına, kültürüne ve toplumsal yaşamına hizmet etmeye devam edecektir.”
Paylaş