havadurum

Çalışan Gazetecilerin Günü kutlandı

447
Turan ve İskenderoğlu, 10 Ocak`ı unutmadı 
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile açıklamada bulundular. Turan ve İskenderoğlu, "Teknolojinin hızla gelişmesi, bilgiye ivedi bir şekilde ulaşılması, haberlerin hızlıca yayılması ile birlikte günümüz gazetecilik mesleği de bu değişimden etkilenmiştir. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında basın mensuplarının kamu yararı gözeterek doğru ve eksiksiz olarak kamuoyunu bilgilendirme adına yaptıkları haberler oldukça önemli. Ulusal ölçekte olduğu gibi, Çanakkale`deki basın mensubu arkadaşlarımız da Çanakkale`mizin tanıtılması, sorunlarının duyurulması ve hemşehrilerimizin sesi olunması anlamında misyon üstleniyorlar. Bu duygularla Çanakkale`de görev yapan basın mensubu arkadaşlarımızın, tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü tebrik ediyor; çalışmalarında başarılar diliyoruz" dediler 
 
Aktaş; "Gazetecilerin omuzlarındaki sorumluluk artmaktadır"
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile yaptığı açıklamada, "Demokrasinin gelişmesini sağlayan en önemli kurumlardan biri özgür, ilkeli ve bağımsız basındır. Bu ilkeleri büyük bir hassasiyetle yerine getiren medyanın ülkenin kalkınmasına, toplumun refahına katkısı büyüktür. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgi akışının takip edilmesi zor bir hıza eriştiği günümüzde medyanın yürüttüğü görev daha da önemli hale gelmektedir. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte gerçek ve doğru haberin önemi, gazetecilerin omuzlarına yüklenen sorumluluk artmaktadır. Bu vesileyle ülkemizin ve Çanakkalemizin sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran, yerli ve milli konularda özen gösteren, sorunların çözümü için yapıcı katkılarını esirgemeyen, görevini basın etik kuralları içerisinde fedakarca yerine getiren basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim" dedi. 
 
Gökhan`dan "objektif ve tarafsız habercilik" vurgusu 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü açıklamasında, "Gazetecilik halkın doğru, tarafsız, objektif haber alabilmesi adına, bu alanda dürüst ve etik davranış biçimi benimseyebilen kişiler tarafından icra edilmesi gerek çok mühim bir meslek grubudur. Bu etik yayıncılık anlayışı, bir anlamda kamu vicdanının sesi olmak anlamına gelir. Çalışan Gazeteciler Günü ise mesleğini aktif şekilde icra eden gazetecilerimizi onurlandırmak adına 1961`den bu yana kutlanan önemli bir gündür. Gün geçtikçe önemi artan doğru haberciliğe duyduğum özlem ile, tarafız ve etik ilkelerle mesleğini icra eden, mesleki özverileri tüm takdirlerin üzerinde olan gazetecilerimize selam ve saygılarımı gönderiyorum" dedi. 
 
"Vatandaş ile yönetim arasında köprü görevi"
Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü açıklamasında, "Dünya üzerindeki tüm insanların en temel ihtiyaçlarından biri de haber alma ihtiyacıdır. Bunu sağlamak amacıyla kamuoyunun doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarının toplumun bilinçlenmesinde, toplumda barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde katkısı büyüktür. İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız, bu yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle yerel ve ulusal tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü tebrik ediyor, basın camiamıza çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi. 
 
Makas; "Gazetecilerimiz, halkımızın sesidir" 
Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, "Vatandaşlarımızın haber alma ihtiyacını ve doğru bilgiye ulaşmasında gece gündüz demeden çoğu zaman zor şartlar altında görevlerini icra eden gazetecilerimiz, sağlıklı bir kamuoyu oluşmasında önemli bir vazife üstlenmektedir. Gerçeği ortaya çıkarmak konusunda büyük emek harcayan basın mensuplarımız, toplumsal bir görev üstlenerek, demokrasimizin güçlenmesinde her daim katkıda bulunmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle bilginin dağılma hızının inanılmaz bir hal aldığı günümüzde, basın ve medyanın önemi daha da fazla ortaya çıkmıştır. Objektif görev anlayışıyla her zaman yol gösterici olan gazetecilerimiz, halkımızın sesi olmuşlardır. Bu duygu ve düşüncelerle fedakarca görevlerini yerine tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, görevleri başında vefat eden gazetecilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Karaca`dan "basın özgürlüğü" vurgusu
DEVA Partisi İl Başkanı Av. Berkan Karaca ise, "Özgür bir basının her türlü yönlendirmeden ve baskıdan uzak bir şekilde görevini yerine getirmesinin, demokrasinin daha sağlıklı işlemesi, standartların yükselmesi ve kamuoyu duyarlılığının artması bakımından büyük önem taşımaktadır. Gazetecilerimizin çalışmalarının, ülkemizin şeffaf, demokratik ve özgür bir ülke olarak varlığını sürdürmesine hizmet etmektedir. Ayrıca basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının basını daha da güçlü kılacaktır. Basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden başında gelmektedir. Bu husus aynı zamanda, ülkemizin itibarının yükselmesiyle de doğrudan ilgilidir. Basının, yaşanan sorunları özgürce ele alabilmesi ve kamuoyunun dikkatine sunabilmesi, yapılan yanlışları büyük oranda azaltacaktır. Basın özgürlüğünün korunması kadar önemli bir başka husus ise bu özgürlüğün istismar edilmemesi yanında, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, toplumun ve bireylerin hakkını gözetme gibi ilkelerin üstün tutulmasıdır. Değerli basınımızın bu anlayışla daima sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceğine, ülkemizin demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları konusunda en ileri standartlara ulaşması çabalarına katkılarını sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü`nü tebrik ediyor, görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve selamlarımı sunuyorum" dedi.
(Atilla Akın) 
Paylaş