Çağlayan “Eko Turizm denetlemelerde netlik yok”

İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı oturumlarında söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Murat Çağlayan, eko turizm tesislerinin denetleme sürecindeki eksiklikler konusunda çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Çağlayan “Eko Turizm dosyalarında bundan sonraki süreçte bakanlığın nihai görüşü olması gerektiği ifade edilmiştir. Bu gelişmeyi olumlu karşılasak da denetleme sürecindeki eksiklikler, bundan sonraki denetleme süreci ve yaptırım konusunda net bir gelişme yok. Asıl bu konuda çalışma yapılması elzem.” dedi.

458

İYİ Partili İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlayan, meclisin Şubat 2025 oturumunda söz alarak eko turizm konusunu gündeme getirdi.

Çağlayan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Çanakkale de Eko Turizm uygulamalarında tuzun koktuğunu, Eko Turizm tanımına uygun uygulamaların yapılmadığını, Eko Turizmin bir nevi Ego Turizmine dönüştüğünü daha önce de defalarca ifade etmiş ve dosya ayırt etmeksizin İyi Parti Grubu olarak red oyu kullanmıştık.

Çanakkale Valiliği ve il özel idaremizin yapmış olduğu çalışma ve denetlemeler neticesinde ortaya çıkan rakamlar ve sonuç; son 10 yılda Eko turizm amaçlı imar planı içerisinde sadece 2 işletmenin Turizm İşletme Belgesi aldığı ifade edilmiştir. Bu sonuç da İyi Parti Grubu olarak bizlerin ret oyu kullanmakta ve uyarmaktaki duruşumuzun ne kadar haklı ve doğru olduğunu ortaya koymuştur.

İl Genel Meclisi'nin bugün gerçekleşen Şubat Ayı 3. Oturumda imar müdürlüğümüzün vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda Eko Turizm dosyalarında bundan sonraki süreçte bakanlığın nihai görüşü olması gerektiği ifade edilmiştir. Bu gelişmeyi olumlu karşılasak da denetleme sürecindeki eksiklikler, bundan sonraki denetleme süreci ve yaptırım konusunda net bir gelişme olmadığını ve asıl bu konuda da çalışma yapılmasının elzem olduğunu ifade ettik.

Dikkat çektiğimiz bir önemli husus da şu an bekleyen Eko Turizm dosyalarının imar plan alanının toplam 6.995.000 metrekare civarı olduğu ve bu dosyaların da imara açılması durumunda il genelinde imara açılan alanın toplam 18.913.000 metrekareye ulaşacak olmasıdır.

Çanakkale Belediyesi yerleşim alanı 15.000.000 metrekaredir. Bu rakamlar Eko Turizmin Çanakkale'de geldiği noktayı ve boyutu çok net ortaya koymaktadır!

Kamu yararını gözeten çalışmalarımıza devam ederek siz kıymetli hemşerilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş