ÇABİP'ten "Anafartalar Zaferi Turu"

ÇABİP tarafından, Anafartalar Muharebeleri'nin 108'inci yılı nedeniyle Anafartalar Zaferi Turu düzenlenecek.

512
Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından geleneksel hale gelen Perşembe Akşamı Bisiklet Turu etkinliği kapsamında, bu hafta 108'ıncı Anafartalar Zaferi Turu gerçekleştirilecek.

ÇABİP 10 Ağustos Perşembe günü yapılacak olan 108'ıncı Anafartalar Zaferi Turu kapsamında, Anafartalar Muharebelerini anmak için bir araya gelecekler.

ÇABİP'in, sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda; "6 yıldır onlarca tur, binlerce km yol ve katılımcı ile hayatlara dokunmaya devam ediyoruz. Her geçen yıl daha da büyüyen bu ailenin bir parçası olmak istersen eğer her Perşembe gerçekleştirdiğimiz akşam turlarımıza davetlisin. Tarihin seyrini değiştiren en büyük süngü savaşlarından Anafartalar Muharebeleri'nin 108. yılında; 'Çanakkale geçilmez' diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale destanımızın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla 108. Anafartalar Zaferi Turu'nda anıyoruz" ifadelerine yer verildi.

'18 yaşın altındaki gönüllüler için uygun değildir'
Yapılacak olan tura ilişkin bilgilendirmelerde bulunularak; "Hava durumuna bağlı olarak turumuz iptal edilebilir, iptal durumunda anında haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Etkinliğimiz 18 yaş altındaki gönüllülerimizin katılımına uygun değildir. Hareket noktasına varıldığında ihtiyaçların karşılanması adına mola verilecektir. Mola noktalarında tesis, bakkal veya market vb. yerler olmayacağını düşünerek hazırlıklı gelmeniz gerekmektedir. Mola noktalarında veya tur esnasında kısa süreli molalarda enerji kaybınız için sandviç (alternatif olarak; simit, poğaça), enerji barları, çikolata, meyve (muz), çerez (hurma, çiğ badem vb.) ve bol su tüketmeniz önemlidir. Muzun hem enerjisi çok yüksektir, hem de birçok vitamin (B1, B2, C, A ve E) ve mineral (potasyum, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum ve iyot) içerir. Yoğun terleme sonucu kaybolan sıvı ve mineralleri yerine koymak için soda ve ayran tüketmenizi öneririz" diye belirtildi.
(Gökhan Özkurnaz)
Paylaş