Büyükelçiler, Gökhan’la buluştu

Çanakkale Kara Savaşları’nın 97’nci yıldönümü anma törenlerine katılmak için Çanakkale’ye gelen Avustralya Kanberra Büyükelçisi Reha Keskintepe ve Yeni Zelanda Wellington Büyükelçisi Damla Yeşim Say, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.

457
Avustralya Kanberra Büyükelçisi Reha Keskintepe  ve Yeni Zelanda Wellington Büyükelçisi Damla Yeşim Say, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Çanakkale Kara Savaşları ve Anzac koyunda düzenlenen törenler konuşuldu. Çanakkale Kara Savaşları’nın 97’nci yıldönümü anma törenlerine katılmak için Çanakkale’ye geldiklerini belirten Büyükelçi Keskintepe ve Say duygulandıklarını bildirdi.
 
“Törenlerde duygulandık”
Törenlerde katıldıklarını ve çok etkilendiklerini bildiren Avustralya Kanberra Büyükelçisi Reha Keskintepe ve Yeni Zelanda Wellington Büyükelçisi Damla Yeşim Say; “Çanakkale de bulunmak bizi çok duygulandırdı. Hepsine katıldık. Çok etkileyici bulduk. Çok tarihi bir yarımada. Doğal park olduğu için el değmemiş inşallah başına bir şey gelmez. Şehit mezarlıkları çok etkileyiciydi” dediler.
 
“Bugünkü tarihimizin başlangıcı”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yarım adanın önemine dikkat çekerek; “Orası bugünkü tarihimizin başlangıcı, Allah korusun cumhuriyet yıkılmadığı sürece bir şey olmaz. Yarımadanın tamamı şehitlik. Şu anda olanlar ismen bulunan kayıt altındaki şehitlikler. 55-57 bin resmi askeri kayıtlı şehit var. Ama kayıp olanlarla beraber 250 binden bahsediliyor. 250 bin kayıtlı şehit yok. Askeri kayıtlarda 55 bin ondan sonrası çeşitli vesilelerle kaybolmuş hastalıktan ölmüş oradan uzaklaşmış yakın bir yerde hayatını kaybetmiş olanlar var. O yarımadanın tamamı şehitlik” dedi.
Paylaş