havadurum

Büyükelçi Macpherson Çanakkale’de

Yeni Zelanda`nın Ankara Büyükelçisi Taha Macpherson Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek’i makamında ziyaret etti.

380
Yeni Zelanda`nın Ankara Büyükelçisi Taha Macpherson’un ikinci durağı Çanakkale Belediyesi oldu. Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek ile bir araya gelen konuk büyükelçi Taha Macpherson ziyarette iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değindi.
 
Macpherson; “Her yıl bir çok Yeni Zelandalı törenler için buraya geliyor. Misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Burada atalarımızı anmamıza izin verdiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Çanakkale gerçekten bizin için çok önemli bir yer. Hiç istemediğimiz bir savaşın sonucunda, doğmuş olan bir barışı ve dostluğu yaşıyoruz. Bu çok önemli bir ilişki. Bu ilişkiyi pekiştirmek içinde gayret gösteriyoruz” dedi.
 
Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek ise; “Çanakkale hem Türkiye hem de Yeni Zelanda için çok özel bir şehir. Burada tüm uluslarla barışı tesis ettik. Kardeşlik içerisinde yaşıyoruz ama Avustralya ve Yeni Zelanda’nın diğerlerine göre anlamı daha farklı” şeklinde konuştu. Erkek, daha sonra ziyaretin anısına konuk büyükelçiye hediye takdim etti.
Paylaş