Büyükçekmece’de ortak proje...

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’nın öncülük ettiği Gelibolu, Keşan ve Tekirdağ Belediyesi’nin ortak olduğu ‘Modaya Sevgi Yorganı Projesi’ kapsamında 36 gönüllü bayanın ürettiği 40 m2’lik “Sevgi Yorganı” Büyükçekmece’de sergilendi.

345
Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün öncülüğünde Gelibolu, Keşan ve Tekirdağ Belediyesi’nin de ortak olduğu ‘Kırkyamadan Modaya Sevgi Yorganı Projesi’ kapsamında üretilen rekor büyüklükteki el emeği, göz nuru “Sevgi Yorganı” Büyükçekmece’de beğeniye sunuldu. Yorganın birinci katı, birleştirilmiş parçalardan meydana gelen yüz kısmı, ikinci katı elyaf ve üçüncü katı en alta konulan yekpare kumaştan oluşturuldu.
 
Büyükçekmece Kültür Park’ta gerçekleşen törene Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gelibolu Belediyesi’ni temsilen Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan, projede görev alan Gelibolu Tarih ve Çevre Derneği üyeleri, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Rüya Yılmaz, Keşan Belediye Meclis Üyesi Zeynep Gürel ve el beceri kursiyerlerinden 30 kursiyer katıldı.
 
Açılışta kurdeleyi yorgana emeği geçen tüm bayanlar hep birlikte kesti. Burada bir konuşma yapa Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirilen “Kırkyamadan Modaya Sevgi Yorganı” Projesi kapsamında rekor büyüklükteki bir yorganın Büyükçekmece, Keşan, Gelibolu ve Tekirdağ Belediyelerinin organizasyonu ile gerçekleştiğini belirterek; “Bu projede 5 ile 90 yaş arasında hayatın her noktasında halkı eğitimin içine alan bu şemsiye Avrupa Konseyi tarafından tarafından örnek proje ve uygulanması gereken proje olarak seçilmiştir. Eğer siz bu zinciri yaratmayıp bu halk akademisi şemsiyesinin altını doldurmasaydınız sizlere bu lafları söyleyemeyecektim. Bu nedenle Büyükçekmeceli tüm bayanlara verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Ayrıca Kırkyamadan Modaya Projesi’nin oluşturulması ve Büyükçekmece, Keşan, Tekirdağ ve Gelibolu Belediyeleri’nin katkıları ve oradaki bayanlarımızın çalışmalarına katılan tüm bayanlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Tören sonunda Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün emeği geçen gönüllü bayanlara ve proje ortağı belediyelere teşekkür belgesi verdi. “Sevgi Yorganı” Haziran ayı içinde Gelibolu, Keşan ve Tekirdağ’da da sergilenecek.
Paylaş