Büyük Zafer'in 99'uncu Yılı Kutlu Olsun

466
1`inci Dünya Savaşı`nın ardından ülke emperyalist işgalciler tarafından kuşatılmış ve parçalanmıştı. 19 Mayıs 1919`da Samsun`a çıkan Gazi Mustafa Kemal Kurutuluş Savaşının ilk adımını atmış ve 30 Ağustos 1922`de gerçekleştirilen Büyük Taarruz ile işgalciler denize dökülerek bağımsızlık kazanılmıştı. 30 Ağustos Zafer Bayramı 99`uncu yılında da törenlerle kutlanacak. Zaferin 99`uncu yıl dönümü nedeni ile Çanakkaleli bürokrat ve siyasiler kutlama mesajları yayınladılar. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Milletvekili Özgür Ceylan, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder ve Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar... tarafından yapılan açıklamalarda büyük zafer kutlandı. 
Bürokrat ve siyasiler şu mesajları yayınladılar; 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Vatan topraklarının savunması, milli egemenliğin ve bağımsızlığın tesis edilmesi, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ülküsüyle ve nice umutlarla başlatılan Kurtuluş Savaşı`nın en şanlı tarihlerinden biri olan 30 Ağustos 1922`de, Mustafa Kemal Atatürk`ün Başkumandanlığındaki Büyük Taarruz`un son günü gerçekleşen Başkumandanlık Meydan Muharebesi zaferle sonuçlanmış, işgalci güçler bozguna uğratılmıştır. Vatanın bir karış toprağından dahi vazgeçmeyen, asla pes etmeyen, azmiyle, cesaretiyle, yüreğinin ve bileğinin gücüyle işgalci tüm güçleri dize getiren kahramanların bize emanet bıraktığı bu büyük zaferle de göğsümüz hala kabarırken, milli mücadele ruhuna ve bu ruhla kurulan Cumhuriyetimize karşı sorumluluklarımızı da unutmuyoruz, unutmayacağız. Cumhuriyetin, bağımsızlık ve egemenliğin ışığında laik, demokratik ve çağdaş bir ülke için gözünü kırpmadan mücadele veren, bizlere bu cennet vatanı emanet eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman askerlerimizi ve bu şanlı zaferin tüm kahramanlarını saygı ve minnet ile anıyorum. Ülkemizde barışın her daim hakim olması, milli birlik ve beraberliğimizin baki kalması, Cumhuriyetimizin ışığının her zaman yolumuzu aydınlatması temennilerimle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum."

"Milli birlik ve beraberliğin önemini hiçbir zaman kaybetmemeliyiz"
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; "30 Ağustos, tarihinde eşsiz zaferler olan, bağımsızlık onurunu hiçbir zaman bırakmamış ve teslimiyeti asla kabul etmemiş aziz milletimizin tüm dünyaya ilan ettiği bir zaferdir. Büyük Taarruz, en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihteki yerini aldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yakılan bağımsızlık ve kurtuluş ateşi, aziz milletin dirayeti ve şanlı ordumuzun cesareti ile tüm Anadolu`yu sarmıştır. Emperyalist güçlere, imkansızlıklara, yorgunluklara rağmen bu güçlü yürüyüşün, imanlı duruşun sonucu zafer olmuş, bu güzel vatan bizlere ecdadımızdan miras kalmıştır. Biz de ecdadımızdan aldığımız bu ilhamla daha güçlü yarınlar için kararlı yürüyüşümüze devam ediyoruz. Ülkemiz her alanda rüştünü ispat ederken, özellikle bağımsızlık noktasında attığı adımlar ile dünyada ve bölgesinde söz sahibi olmaya, mazlumların ve sessiz milyonların sesi olmaya devam ediyor. Ecdadın bize bıraktığı bu mirasın kıymetini bilmeli, milli birlik ve beraberliğin önemini hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Manevi duygularımızı yeniden kabartan bu özel gün hasebiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu güzel vatanı miras bırakan tüm ecdadımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz. Bu vesileyle Çanakkaleli hemşehrilerimizin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı kutluyoruz."

"30 Ağustos yoktan var olduğumuz zaferdir!"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek Büyük; "Yoktan var olduğumuz, herkesin `bitti` dediği zamanda yeniden ayağa kalktığımız, Çanakkale Zaferi`ni tamamlayarak Cumhuriyete giden yolu açan Başkomutanlık Meydan Muharebesi tarihimizin dönüm noktalarında biridir. Emperyalizmin her türlü oyununa ve `memleketin dahilinde iktidara sahip olanların` yabancılarla işbirliğine karşı duruşun adıdır 30 Ağustos. `Silah yok` dediklerinde `bulunur`, `ordu yok` diye söylendiğinde `kurulur` diye inançla yola çıkmış bir kadronun, Mustafa Kemal Atatürk`ün askeri dehasının sonucudur Büyük Zafer. Bu zaferi kutlamak, topraklarımızda yaşayan vatandaşlarımızın hakkıdır. 30 Ağustos Zaferi, askeri olduğu kadar siyasi adımlarla ilerlemiştir. Savaş döneminde olmasına ve karizmatik liderliğine rağmen Atatürk, `şahsım` dememiş Meclis`ten geçici süreliğine aldığı Başkomutanlık yetkisiyle orduyu savaşa hazırlamıştır. Savaş sürerken bile Meclis merkez olmuştur. Bu tutum siyasi tarihimiz açısından da oldukça önemlidir. Büyük Zafer`in yıl dönümünde Ebedi ve Tek Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk`ü, cephede ya da gerisinde mücadele veren kahramanları saygıyla anıyoruz. Büyük Zafer kutlu olsun!"
"Türkiye`yi açmazdan kurtarmak amacıyla var gücümüzle çalışacağız" 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; "30 Ağustos; Türkiye`nin laik ve demokratik bir cumhuriyet olarak yoluna devam etmesinin yolunu açan, işgalcileri kesin yenilgiye uğratan zaferin adıdır. Türkiye Cumhuriyeti`nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize önemli görevler düşmektedir. Yapılacak ilk genel seçimde, Büyük Önder`in öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek için, Cumhuriyet`in bizlere sunduğu demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimseyen paydaşlarımızla birlikte, hukuk devleti, insan hakları ve demokratikleşme alanlarındaki eksiklikleri hızla gidermek ve Türkiye`yi sürüklendiği yönetsel açmazdan kurtarmak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Millet İttifakının bu anlamda yakalayacağı başarı, aydınlık yarınların kurulabilmesi ve yurttaşlarımıza daha iyi olanakların sunulabilmesinin de yolunu açacaktır. Bu anlamlı zaferin 99. yıl dönümünde büyük önderimiz, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk`ü ve Vatanı uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yüce milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri`nin 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı kutluyorum."
 
"Başkomutanlık Meydan Muharebesi tarihe altın harflerle yazıldı" 
İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder; "Bağımsızlık inancımızı, tüm dünyaya ilân ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın yıldönümünü millet olarak hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Kurtuluş Savaşı`nın ilk dönemlerinde, zor şartlar ve her türlü imkânsızlıklar içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde kahraman milletimizin azim ve karlılığı ile 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi tarihe altın harflerle yazılmış bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı kutluyorum."
"Zafer Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin yükselişindeki en sağlam yapı taşıdır"
Gelibolu Belediye Başkanı M. Musta Özacar; "Her türlü misli olanakla mücadele eden Kuva-i Milliye Kahramanlarımız ve Kurtuluş Savaşı destanını yazanlar, bize emeklerinin, özverilerinin ve canlarının karşılığı olarak demokratik, bağımsız bir Cumhuriyet bırakmışlardır. Bu büyük zafer Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin yükselişindeki en sağlam yapı taşıdır. O nedenle de üzerimize yüklediği sorumlulukların bilincindeyiz. 30 Ağustos; inancın, beraberliğin, özgürlüğün, emperyalizme direnişin destanıdır. Bu sorumlulukla vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu duygularla başta büyük kahraman, Ulu Önder, bizi tutsaklıktan kurtaran lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü saygıyla ve minnetle anıyorum. Kurtuluş savaşı kahramanlarımızın aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Geçmişten bugüne ülkemiz için mücadele ederek büyük özverilerde bulunmuş parlak mazimizin her bir ferdini en iyi dileklerimle anıyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun."
(Haber Merkezi)
 
Paylaş