havadurum

Büyük Zafer Yürüyüşü'ne katıldılar

382
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş Sendikası, İda Dayanışma Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Kale Gençlik Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Afyon Kocatepe`ye gitti. Büyük Zafer Yürüyüşüne katılan sivil toplum kuruluşları ardından Aysun Erenalin, açıklamada bulundu. Erenalin, "Yedi cumhuriyet sevdalısı dernek 25 Ağustos günü Adalet Parkı`nda yaptığımız basın açıklamasının ardından 85 Atatürk genci ile birlikte yüreğimizde heyecan, dillerimizde şarkılar, türküler yola koyulduk. On iki saat sonra 26 Ağustos cuma günü Kocatepe`ye vardık. Tatlı bir serinlik yüreklerimizi güçlendirdi. Gözlerimiz Kocatepe`ye çevrildi. Tanıtım levhaları altında toplandık. Bizimle birlikte on binler toplanmıştı. Yürüyüş başladı. Azim ve kararlıkla yürüyerek Gazi Mustafa Kemal`in yanına Kocatepe`ye çıktık" dedi.
"Sanki yüzyıl öncesindeydik"
Büyük Zafer Yürüyüşünde yaşadıkları duyguları aktaran Erenalin, "Gazi Mustafa Kemal, gözlerini ovaya dikmiş sağ eli çenesinde, sol eli ceketinin cebinde harekât bölgesini gözetliyordu sanki. Yanına dikildik. Sanki yüzyıl öncesindeydik. Gözler ufukta, yüreklerimiz yüzyıl öncesindeydi. Heyecanlıydık. Güneşin doğuşu ile harekât alanını görüyorduk artık. Her birimiz Mehmetçiktik, her birimiz Şerife bacıydık. Her birimiz bağımsızlık ve özgürlüklerini arayan vatan sevdalısıydık. Taarruza kalkmış gibi yürüdük. Yüzbaşı Agâh Efendi şehitliğine geldik. Yüreklerimiz sevgi ve minnet dolu, Afyonkarahisar`ı gezdik. Dumlupınar`da `Ordular ilk hedefiniz Akdeniz`dir! İleri!` diye hep birlikte haykırdık. Yüz yıl önce başlayan bu harekât 9 Eylül`de sona erecekti. Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerinin hakkını ancak vatanlarının bağımsızlık ve özgülüğünü koruyarak teslim edebileceğimizin bilinci ile akşama doğru Eskişehir`e yöneldik" diye belirtti.
"Yaşasın kardeşliğimiz"
Erenalin son olarka şu sözlere yer verdi, "Doğanın güzelliklerle bezediği Çanakkale`den, büyük değerimiz Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen`in güzelleştirdiği Eskişehir`e vardık. Gece Eskişehir`de konakladık. 27 Ağustos günü Porsuk Çayı civarını gezerek, gondollara bindik, Sazova`nın enfes güzelliklerini seyrettik. Balmumu heykel müzesi Ve tarihi Odunpazarı`nı gezdik. Çanakkale`ye dönme vakti geldiğinde bedenler yorgun ama gönüller şen yola çıktık. Görülenler çok duygulandırmıştı hepimizi. Bütün yorgunluklar unutuldu. Şarkılar türküler dillerden döküldü. Öyle büyük bir coşku vardı ki sanki aracımız, bu enerji ile hareket ediyordu. Günün sonunda yeni günün başlangıcında Çanakkale`mize geldik. Tekrar buluşabilmek özlemiyle vedalaştık. Bedenler ayrıldı ama gönüllerimiz bir artık. Yaşasın kardeşliğimiz. Yaşasın cumhuriyetimiz. Bizler diyoruz ki, Atatürk`ün yolundan ayrılmayacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramı`mızın 100`üncü yılını kutluyoruz."
(Nevin Yüksel)
Paylaş