Büyük buluşma

Çanakkale’nin eski ailelerinin ikinci kuşak jenerasyonu, Yelken Kulübü`nde bir araya gelerek 40 yıllık özlemlerini giderdiler. Yelken Kulübü`nde muhteşem bir gece düzenleyen eski dostlar, birbirleriyle hasret giderip unutulmaz anlar yaşadılar. Erdal Aras, Salih Bıçaker ve Hasan Sakızlı’nın öncülüğünde harekete geçen eski Çanakkalilerden oluşan grup üyelerini; Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile eşi Hale Gökhan ve işadamı Niyazi Önen, Tuğrul Aksoy, Hüseyin Uluaslan, yılların öğretmeni Aysel hoca, Fuat Gökhan, Muhtaroğlu ailesi, işadamı Sami Kumru, Av. Muharrem Erkek de yanlız bırakmadı.

2045

Çanakkale’nin eski ailelerinin ikinci kuşak jenerasyonu, Yelken Kulübü`nde bir araya gelerek 40 yıllık özlemlerini giderdiler.

 
 
 
 
 
 
 
Bir sosyal paylaşım sitesinde Dardanelles Gençlik adı altında grup oluşturan ve birbirleriyle iletişime geçen Çanakkaleli eski dostlar, yılda 2 kez bir araya gelip özlem gidermeye karar verdi. Yelken Kulübü`nde muhteşem bir gece düzenleyen eski dostlar, birbirleriyle hasret giderip unutulmaz anlar yaşadılar. Erdal Aras, Salih Bıçaker ve Hasan Sakızlı’nın öncülüğünde harekete geçen eski Çanakkalilerden oluşan gruba kısa sürede çok sayıda katılım sağlandı. İletişimlerini güçlendiren ve İstanbul’da ilk prova buluşmayı gerçekleştiren Dardanelles grubu üyeleri, her yıl Çanakkale`de de bir araya gelerek hasret gideriyor. 2012 yılında Çanakkale`de bir araya gelerek özlem gideren eski dostlar bu yıl da Çanakkale`de buluştular. Yelken Kulübü`nde muhteşem bir organizasyona imza atan Dardanelles grubunun üyeleri geride kalan yılların özlemini kucaklaşarak giderdi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile eşi Hale Gökhan ve işadamı Niyazi Önen, Tuğrul Aksoy, Hüseyin Uluaslan, yılların öğretmeni Aysel hoca, Fuat Gökhan, Muhtaroğlu ailesi, işadamı Sami Kumru, Av. Muharrem Erkek de geceye katılarak eski dostları yanlız bırakmadı. Düzenlenen geceyi çekilen fotoğraflarla ölümsüzleştiren grup üyelerinin oldukça heyecanlı ve mutluluk içerisinde oldukları gözlenirken, geceye katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tek tek masaları dolaşarak eski dostlar ile uzun süre sohbet etti.
 
 
 
 
 
 
 
 

“Birlikteliğimiz sürecek”
Grubun öncülerinden Erdal Aras, Salih Bıçaker ve Hasan Sakızlı; dostlarına `Hoşgeldiniz` konuşmasını yaparken oldukça heyecanlıydılar. Birlikteliği daha da geliştireceklerini belirten Erdal Aras; “Bundan üç sene önce Çanakkaleli olarak eski arkadaşlarımızı ve dostlarımızı bir araya getirip bir sayfa oluşturduk. Bunun adını da Dardanelles Gençlik Grubu koyduk. Bu grup kısa bir süre içerisinde 20 kişilik yemek düzenledi. Daha sonra 60 kişi ile İstanbul`da buluştuk. İki sene önce Şehir Kulübü`nde 130 kişilik bir yemek yaptık. Geçen sene Gezi olayları nedeniyle organizasyon yapmadık. Bu sene tekrar buluşmaya karar verdik. Bu birlikteliği daha da geliştireceğimizi düşünüyoruz. Çanakkale`nin eski çekirdek kadrosunu yeniden canlandırmak istiyoruz” dedi. Salih Bıçaker ise; “Facebook sayesinde eski dostlar olarak bir araya geldik. Demek ki, bir araya gelebiliyormuşuz. Tekrar bir araya geldiğimiz için çok mutluyum. İnşallah bu buluşmaların devamı gelir” diye konuştu. Hasan Sakızlı da; “Bize hiç bir yer Çanakkale değil. Çünkü Çanakkale`den daha güzeli yok” ifadelerini kullandı.

 
 
 
 
Gökhan; “Anılarımızı yeniden hatırlıyoruz”
Organizasyonu yapanlara ayrı ayrı teşekkür eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkale`de bir çok anısı olan eski dostların yıllar sonra yeniden bu kentte bir araya gelmesi çok önemli. Çanakkale`nin insanı çağdaştır. Bunu çok açık ve net bir biçimde söylüyorum. Zaten buradaki sonuçlar da bunu gösteriyor. Çanakkale, çağdaş insanların olduğu Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Laik bir kenttir. Ve sizler bu kentin vazgeçilmez unsurlarısınız. Bir araya gelmekte çok yarar var. Bu buluşmanın devamını da yapalım. Çünkü dayanışırsak, birlikte varlığımızı hissedersek, bu bize moral verir. Yeni gençleri de buna alıştırmak lazım. Anılarımızı yeniden hatırlıyoruz. Kenti korurken arkadaşlıklarımızı da koruyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 

40 yıldır birbirlerini görmeyen eski Çanakkalelilerin buluştuğu gecede birbirleriyle hasret gideren dostlar gece boyunca eski anıları tazelediler ve Çanakkaleli opera sanatçısı Altuğ Dilmaç`ın seslendirdiği parçalarla adeta coştular.
Paylaş