Burs verelim ama nasıl?

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin, Çanakkale ortak aklına çağrı yaptı. ÇTSO İş Merkezinden elde edilecek gelirin burs olarak kullanılmasının planlandığını ifade eden Engin, yönteminin belirlenmesi için Çanakkale halkından görüş ve öneri beklediklerini bildirdi.

685
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin, ÇTSO İş Merkezi’nden elde edilecek bütün kira gelirinin Çanakkale Gençliğinin eğitimine verilmesi planlanan burs desteği konusunda Çanakkale’nin ortak aklına çağrı yaptı. Bülent Engin, burs fonunun kendini büyüten, geliştiren bir yapıya kavuşması konusunda Çanakkale kimliği, Çanakkale değeri oluşturmak için bütün Çanakkalelilerin görüş ve önerilerini istediklerini açıkladı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin konumu, estetiği, bina kalitesi ve iç donanımıyla prestijli bir İş Merkezi yaptıklarını belirterek; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası İş Merkezi, 27 iş yerine ev sahipliği yapacak. İş Merkezimiz ÇTSO’nun Çanakkale Gençliğine armağanıdır” dedi. Engin, buradan elde edilecek gelirle öğrencilere burs sağlanacağını belirtti. Ancak bursun nasıl verileceği sorusuna yanıt aradı.
 
“Burs kaynağını karşılıksız verip kurutalım mı?”
Konu ile ilgili basın açıklaması yapan ÇTSO Yönetim Kurulu başkanı Bülent Engin,  ÇTSO İş Merkezi’nin bütün kira gelirinin Çanakkale Gençliğinin eğitimine burs desteği olarak verileceğini kapsamının Çanakkale TSO kapsamındaki alanlarda doğan çocuklar olduğunu belirterek; “Bunlar iyi hoş ancak asıl şimdi konuşmamız gereken bir konu var. Bu bursları nasıl verelim?” dedi.
 
Engin’in açıklamasında sıraladığı sorular ise şöyle; “Minimum burs miktarı ne olsun? ÖSS’de ilk 100’e giren öğrencilere daha mı yüksek burs olsun? Baremimiz, yaklaşımımız nasıl olmalı? Asıl mesele bunlar. Bunları konuşalım. Şimdi bu konuda Çanakkale’nin ortak aklına ihtiyacımız var. Burs Kriterleri ne olsun? Nasıl yapalım ki Çanakkale Gençliğinin burs kaynakları gelişsin? Nasıl yapalım ki Çanakkale Gençliğinin geleceği güvencede olsun?  Burslar;  gücü, tanıdığı, dayısı, torpili olanın mı? Yoksa gerçekten hak eden gençlerimizin mi olsun?  Hak etmenin kriterleri ne olsun? Başarı mı? İhtiyaç mı?  Karşılıksız mı olsun? Yoksa her burs alan yarın eğitimini tamamlayıp işinin sahibi olduğunda, kendisi gibi bir Çanakkale gencinin eğitimine burs vermekle mi mükellef olsun? Verilen her burs: Burs zincirine yeni bir halka katabilsin mi?  Bir gencimizin eğitimine yeni bir katkı mı olsun?  Yoksa ÇTSO üyelerinin fedakarlıklarıyla ortaya çıkan bu eseri, bu burs kaynağını karşılıksız verip kurutalım mı? Yoksa ortak akıl yürüterek kendini büyüten, geliştiren bir yapıya mı kavuşturalım?”
 
“Biz yaptık oldu demek istemiyoruz”
Çanakkale’nin ortak aklına seslendiğini bildiren ÇTSO Yönetim Kurulu başkanı Bülent Engin; “Bu konuda Çanakkale kimliği, Çanakkale değeri oluşturmak için bütün Çanakkalelilerin görüş ve önerilerini istiyoruz. Harvard kendi modeliyle burs fonunu 27 milyar dolar seviyesine ulaştırmış durumda. Konu hakkında bilgi ve önerileri toplayıp biz de burs konusunda bir Çanakkale Modeli yaratalım istiyoruz. Konuyla ilgili herkesin fikir ve önerilerini Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasına iletmesini istiyoruz” dedi
Paylaş