havadurum

Bulgar gazetecilerin Gökçeada ilgisi

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi Bulgaristan’dan gelen gazetecilerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

485
Bu yıl Gökçeada’da yapılacak etkinliğe  30 gazeteci katılacak. Haziran ayının 8’inde Gökçeada`ya Bulgaristan`dan çok sayıda ünlü gazeteci, televizyoncu ve dergi editörleri akın edecek. Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay ile Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı’nın organize ettiği etkinlik kapsamında son dört yıldır Gökçeada`ya sürekli gelen Bulgar gazeteciler ilçeyi Bulgaristan`da tanıtıyor.
 
Dördüncü defa ilçeye gelecek 30 kişiden oluşan Bulgar gazeteciler, Gökçeada`da yerleri ziyaret edecek. İlçede bazı röportajlar gerçekleştirecek olan gazeteciler, adalı turizmciler ve yöneticilerle bir araya gelecek. 3 gün Gökçeada’da kalacak olan gazeteciler daha sonra ülkelerine geri dönecek.
 
Bulgar gazetecileri ilçede en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirten Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay;  “Bulgaristan`dan Gökçeada`ya gelen turist sayısı katlanarak artıyor. Üstelik Deliorman bölgesinin % 60 `ı Türk ve buradaki Türk yerel yöneticilerle ve belediyeleri ile kardeşlik sözleşmelerimiz mevcut. Bu tip gezileri çok önemsiyoruz” dedi.
 
Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı ise; “Balkanların buram buram Türk kokan bu bölgesi Gökçeada’mıza Kitesurf, Windsurf ve Olta balıkçısı alanlarında ciddi turist gönderiyor. Bulgaristan`ın en büyük şehirlerinde olan Varna, Burgaz, Rusçuk ve Şumnu şehirleri Deliorman bölgesindedir. Bu bölgede fiili olarak inşaat işleri yapmamız, yerel Türk halkı, siyasi yapısıyla iç içe olmamızdan dolayı çevremiz ve dostluklarımız çok güçlüdür. Bulgar gazetecilerin ziyaretleri ile Gökçeada`ya yüzbinlerce lira değerinde tanıtım yapılmaktadır. Hiç bir Gökçeada`lı turizmci bu çapta bir bütçe ile Bulgar TV ve Gazetelerine reklam veremez. Geçen sene TV`lerde ve gazetelerde sayfalarca Gökçeada tanıtımları çıktı. Bu faaliyeti yapabilmemde en büyük destek ve güvencem Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay’dır. Kendileri son derece destek vermekte ve bizzat ilgilenmişlerdir. Gökçeada`ya gelen Bulgar turist sayısı yakında 100 bin kişiyi geçecektir” diye konuştu.
Paylaş