Bülent Aylı; “Gökçeada’dan elinizi çekin”

Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, Gökçeada üzerinde hak sahibi iddiasını sürdüren Yunanistan’ın destek verdiği ve Gökçeadalı Rumlar tarafından çeşitli ülkelerde kurulan İmroz derneklerinin ada için her türlü Türk yatırımına savaş açmasını eleştirdi. Aylı; “Biz bu oyunları yıllardır görüyoruz. Komşumuz Yunanistan ve Rum Diasporası elini Gökçeada’dan çeksin” dedi.

1299
Son yıllarda Gökçeada’nın artan turizm potansiyeli özellikle yakın komşusu Yunanistan tarafından yakından takip ediliyor. Gökçeada üzerinde hak sahibi iddiasını sürdüren Yunanistan’ın destek verdiği ve Gökçeadalı Rumlar tarafından çeşitli ülkelerde kurulan İmroz derneklerinin ada için her türlü Türk yatırımına savaş açmasını eleştiren Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı; “Biz bu oyunları yıllardır görüyoruz. Komşumuz Yunanistan ve Rum Diasporası elini Gökçeada’dan çeksin” dedi.
 
Gökçeada’daki Türk yatırımlarına engel olmaya çalışanlara tepki gösteren Aylı;  “Gökçeadamız büyük bir değişim içerisindedir. Gökçeada’nın kalkınması ancak turizm ile olacaktır. Sörf turizmi geliştikçe Gökçeadalı’nın ekonomik sorunları çözülmektedir. Daha düne kadar adaya gelen turist sayısı 50-60 bin iken bu gün 350 binlere çıkmıştır. Yakında bu sayı milyona kadar çıkacaktır. Gökçeada, Çanakkale’nin parlayan turizm merkezi olacaktır. Bunu engellemeye çalışanlar hüsrana uğrayacaktır. Gökçeada’ya yapılacak her Türk yatırımı adanın makus talihini değiştirecektir. Gökçeadalı daha başı dik ve sorunsuz yaşayacaktır” diye konuştu
Paylaş