Bugün 23 Nisan

Ancak neşe dolamıyor insan…
Sistemin, çocuklarımıza sunduklarının; çocuk işçiliği, çocuk gelinler, şiddet, taciz ve angarya olduğunu düşündüğümüzde çocuk bayramından bahsetmek artık mümkün değil.
Çocuklarımızın, bugünün ve geleceğinin karanlık olduğu günümüzde onlara güzel yarınlar verebilmek demokratik ve özgür bir ülke yaratmaktan geçiyor.
İnsanca yaşam koşullarını, en temel insan hakları olan sağlık eğitim, barınma, beslenme gibi konularda tüm sorunların çözüldüğü bir dönüşümü oluşturmadan göstermelik çocuk başbakanlar, valiler vb gibi komedilerin arkasından sarf edilen süslü sözlerle çocuklarımızı bekleyen tehlikeler göz ardı edilemez.

376
Bu ülkede katledilen çocuklarımız var.
Berkin Elvanlar, Uğur Kaymazlar,Ceylan Önkollar bu ülkede yitirdiğimiz çocuklar olarak bu sistemin gerçeğidir.
Katilerinin bile bulunup cezalandırılmadığı koşullardaki bir ülkede çocuklarımız için gelecek yoktur.
23 Nisanda çıkıp süslü laflarla gerçekleri karartmaya çalışanlar karşısında “Büyük İnsanlık Çağrısı” ile çocuklarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini seçim bildirgesine taşıyan HDP bugüne kadar bu alanda en radikal girişim içersinde olan parti olarak dikkat çekmektedir.
Büyük insanlık çağrısında “Bizler çocuğuz” başlığı ile yapılan tespitler günümüz ihtiyaçlarına son derece uygun, değerli tespitlerdir.
23 Nisanları anlamlı kılacak olan, bu tespitlerin gereklerinin yerine getirilmesidir, bunun için ,7 Haziran seçimlerinde tercihinizi yeni yaşam çağrısından yana yapınız.
“ BİZ’LER ÇOCUĞUZ
 
BİZ’LER insanlığın ilk şartının çocukların mutluluğu olduğuna inanıyoruz.
BİZ’LER çocuk haklarını savunmak için bir araya gelenleriz.
Mutlu çocuklar ülkesini kurabilmek için "oyunlarını al da gel" diyoruz.
Dayakla, soğukla, açlıkla, yoksunlukla büyüyen çocukların tuttuğu gelecek aynasında görünen zifiri karanlıktır. BİZ’LER hemen her gün gözlerimizin önünde öldürülen çocukların yasıyla artık yaşamak istemiyoruz.
BİZ’LER, yerellerde belediyelere bağlı olarak "Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Komisyonları" kuracak, çocuk temelli alanlara yeterli kaynak ayrılmasını şart koşacağız.
Çocuklarla ilgili yasaların ve tüm yasalardaki çocukları etkileyen maddelerin gözden geçirilip çocuk haklarına uyumlu hale getirilmesini sağlayacağız.
BİZ’LER, çocuk yoksulluğuna son vereceğiz. Tüm çocukların gıda hakkını korumak için her mahallede gıda bankası kuracağız. Her çocuğa temel gıda maddelerini içeren gıda paketini ücretsiz vereceğiz.
Çocuk işçiliğine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız sokaklarda yaşamak ve çalışmak zorunda kalmayacak. Çocuk bakım hizmetleri yaygınlaştırılacak.
İstihdamdan bağımsız, çalışan çalışmayan tüm kadınlar/erkekler için yerel yönetim ve kamu finansmanında kreşler desteklenecek.
Bütün çocukların eğitim almaları sağlanacak.
BİZ’LER, çocuğa yönelik şiddete ağır cezalar getirilmesi için buradayız.
Evde, okulda ve sokakta çocuğa yönelik şiddet yasalarca açıkça yasaklanacak.
Çocuk cezaevlerini kapatacağız. Suça itilmiş çocuklar için "Çocuk Eğitim ve Destek Merkezleri" kuracağız.
BİZ’LER Berkinlerin, Uğurların, Ceylanların anısına sahip çıkacağız”
Paylaş