havadurum

"Bu yatırımlar, hepimizin yatırımları"

540
Ak Parti İl Başkanı Naim Makas ve beraberindeki partililer; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 108`inci yıl dönümünde açılışı yapılan tünellerle ile ilgili bilgi aldı. Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak`ın brifinginin ardından Makas ve beraberindeki partililer tünelleri ziyaret ederek teknik incelemede bulundu. Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Güler Koçer de tünellere ilişkin "Yaptığımız incelemeler sonucunda Eceabat-Kilye arasındaki 57. Alay Tüneli`nin kapalı olduğunu gördük ve fotoğrafladık. Yetkilileri halka gerçekleri söylemeleri konusunda uyarıyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Ak Parti İl Başkanı Makas bu sözleri hatırlatarak, "Keşke kendisi buradaki tünellerin imalatını üstlenmiş olan yüklenici firmadan, Karayolları Bölge Müdürlüğümüzden bilgi almış olsaydı da bu tünellerin açık olduğunu kendisi de görseydi. Bu tüneller hepimizin tünelleri. Bu yatırımlar hepimizin yatırımları. Bilgi almadan fikir sahibi olmak ne bir İl Başkanı`na ne de STK Başkanı`na yakışır." dedi.
 
"Toplam yol uzunluğu 47.5 kilometre" 
Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak Gelibolu-Eceabat yolu üzerindeki tünellere dair gerçekleştirdiği sunumda, toplam yol uzunluğunun 47, 5 kilometre olduğunu ve bugüne kadar 32 kilometrelik bölümün tamamlandığını açıkladı. 15 kilometrelik bölüm de ise çalışmaların hızla devam ettiğini aktaran Çolak, "Projemiz 1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına bağlandığı için bizim için çok önemli bir arterde ve Havza`dan başlayarak Uzunköprü, Keşan, Gelibolu, Eceabat olmak üzere 200 kilometrelik hattımızın bir parçasını oluşturuyor. Yolumuz tamamlandığında Kapıkule`den giren bir vatandaşımız tamamen bölünmüş yolla Çanakkale savaşlarımızın geçtiği tarihi Gelibolu yarımadamıza ve Çanakkale Köprümüze yüksek bir standartlı bir yolla bağlanmış olacak" dedi.
 
"Trafiğe Pazar günü öğleden sonra açtık"
Karayolları 1. Bölge Müdürü Çolak, 57. Alay Tüneli`nin kapalı olmadığını; temizlik ve trafik işaretleme çalışmalarının devam ettiği için trafiğe açılmadığını ifade ederek, "Bugüne kadar biliyorsunuz yolumuz tünellerin içinden değil, yanından ilerliyordu. Dolayısıyla açtık deyince hemen bütün trafiği buraya alamıyorsun. Çünkü oranın da güvenliğini sağlamanız lazım. Pazar günü T1 T2 T3 tünellerimizin işaretlemelerini tamamladık. Trafiğe Pazar günü öğleden sonra açtık. Şu anda dört tünelimiz içerisinden de trafiği akıttık. Bunların uzunluğu da 5 Bin 351 metre. 57. Alay Tüneli kapalı değildi. Biz bir aydır içinden geçiyorduk. Temizlik ve trafik işaretleme çalışmaları devam ettiği için o şekilde trafiğe açmadık. Şu anda trafik akıyor burada" sözlerine yer verdi.
 
Makas, CHP`li Koçer`in sözlerini eleştirdi
Ak Partili Makas tünellerin teknik incelemesi sırasında Arıburnu Tüneli önünde açıklamada bulundu. Makas, "Bu tünel açılışlarından sonra duyduk ki bir zevat ki içerisinde ana muhalefet partisinin İl Başkanı olan kişi ve bir STK`nın başkanlığını yapan kişi, adeta tünelin sonunda ışık yokmuş gibi bir söylemle tünelin açılışını gölgelemeye çalıştıklarını gördük. Biz burada gerek basın mensuplarımızla gerek birlikte geldiğimiz teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte tünelin ucunda ışığı gördük. Ama kendilerinde hala bir ışık görmedik. Bu yatırımlar Ak Parti döneminde yapılmış, evet bu yatırımlar Recep Tayyip Erdoğan döneminde yapılmış" dedi.
 
"Boş söylemleri kamuoyunun vicdanına bırakıyorum"
Makas sözlerine şu şekilde devam etti, "Teknik bilgisi olmadan, buradaki herhangi bir proje müdürünü aramadan buradaki işin herhangi bir sorumlusunu aramadan, sadece ve sadece `tüneller kapalı, kapalı tünellerin açılışı yapılmıştır` söylemlerinden ötürü ben Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı`nı esefle kınıyorum. Keşke kendisi buradaki tünellerin imalatını üstlenmiş olan yüklenici firmadan, Karayolları Bölge Müdürlüğümüzden bilgi almış olsaydı da bu tünellerin açık olduğunu kendisi de görseydi. Bu tüneller hepimizin tünelleri. Bu yatırımlar hepimizin yatırımları. Bilgi almadan fikir sahibi olmak ne bir İl Başkanı`na ne de STK Başkanı`na yakışır. Siyasi hesaplaşmaların görülmeye çalışıldığı bu içi boş söylemleri çok kıymetli kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."
(Atilla Akın) 
 
Paylaş