havadurum

Bu nasıl özgürlükçü üniversite?

ÇOMÜ Öğrenci Kolektifleri ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner’in "Türkiye`nin En Özgürlükçü Üniversitesi" tanımının gerçekler ile ilgisinin bulunmadığını belirti. Üniversite de özgürlüklerin ayaklar altına alındığını belirten Kolektif, “anti-demokratik uygulamalara bir son vermek, Yeni YÖK Yasasına Geçit Vermemek için 29 Aralık Cumartesi günü saat 13:00`da Eski Salı Pazarında olacağız. Üniversite kortejinde haklarımız ve özgürlüklerimiz için yürüyeceğiz!" açıklamasını yaptı.

807
 
Rektör Laçiner’in her şartta ÇOMÜ`nün "Türkiye`nin En Özgürlükçü Üniversitesi" olduğunu söylemekte ve gerçekleri çarpıttığını belirten ÇOMÜ Kolektif,” İşten atılan işçiler, bu işçilere destek olan öğrencilere açılan soruşturmalar ve akademisyenlerin fişlenmesi.. Bunlar yalnızca Sedat Laçiner`in "En Özgürlükçü Üniversitesi"nin bazı anti-demokratik ve gayri insani uygulamalarıdır” dedi. Kolektif yaptığı yazılı açıklamada "AKP Defol, Üniversiteler Bizimdir" diye slogan attığı için bu "En Özgürlükçü Üniversite" öğrencisine soruşturma açmaktan geri durmamıştır” diyerek yaşanılan uygulamalara vurgu yaptı.
 
Kolektif, ÇOMÜ Yönetiminin demokratik bir hak olan afiş asmayı kabul edemediğini, "Üniversite AYAĞA! Yeni YÖK Yasasına HAYIR!" yazan afişleri asmayı bir suç olarak görüp, uyarı niteliğinde bir yazı gönderdiğini belirterek; "12 Eylül dönemiyle birlikte kurulan YÖK`ün üniversite öğrencileri üzerinde baskı kurmak, demokratik eylemleri ve gösterileri engellemek ve cezalandırmak amacıyla kurulduğunu ve öğrenci hareketinin önünü kesmeyi amaçladığını biliyoruz” dedi. ÇOMÜ Kolektif yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün AKP iktidarı ve onun rektörleri ODTÜ`de Yeni YÖK Yasası ile bilimin satılmasına karşı çıkan, emperyalist bir savaşa hayır diyen ve savaş çığırtkanı Tayyip Erdoğanaı üniversiteden defol diyen öğrencileri adeta ‘terörist’ ilan etmiş ve demokratik bir hak olan protesto hakkının polis şiddetiyle karşılık görmesini ayakta alkışlamışlar ve polis şiddetini meşru göstermeye çalışmışlardır. Bizler nasıl ODTÜ`de üniversitelerimizi, amfilerimizi savunduysak ÇOMÜ`de de aynı şekilde savunmaya devam edeceğiz. AKP iktidarı ve onun rektörleri bilsinler ki "Her Yer ODTÜ, Her Yer DİRENİŞ!" Anti-Demokratik uygulamalara bir son vermek, Yeni YÖK Yasasına Geçit Vermemek için 29 Aralık Cumartesi günü saat 13:00`da Eski Salı Pazarında olacağız. Üniversite kortejinde haklarımız ve özgürlüklerimiz için yürüyeceğiz!"
Paylaş