havadurum

Bu köye ilk kez vali geldi...

Vali Güngör Azim Tuna, Ayvacık ilçesine bağlı Baharlar Köyü’ne giden ilk Vali oldu. Köy gezileri kapsamında Baharlar Köyü’nü ziyaret eden Vali Tuna, köylülerin sorunlarını dinledi. Ziyaretten dolayı teşekkür eden köylüler, daha önce hiç bir valinin köylerine gelmediğini bildirmesi üzerine Vali Tuna; “Köylünün emrindeyim” dedi.

757
 
 
Vali Tuna, köy gezileri kapsamında Baharlar köyünü ziyaret etti. Köylülerle sohbet eden Vali Tuna, onların sorunlarını dinledi. Köylüler, ziyaretinden dolayı Tuna`ya teşekkür etti, daha önce hiç bir valinin köylerine gelmediğini bildirdi. Tuna`da tüm köyleri aynı gördüklerini, bu tür ziyaretleri sürdüreceğini söyledi. Çanakkale`nin her köyünün, her köylüsünün kendileri için aynı olduğunu kaydeden Tuna; “Hepsi bizim vatandaşımızdır. Köylerin sorunu ile ilgileneceğiz. İlginiz için teşekkür ederim” dedi. Baharlar Köyü Muhtarı Gürcan İşcan da köylerine daha önce hiç bir valinin gelmediğini belirterek; “Köyümüzü daha önce hiçbir valinin ziyaret etmediğini öğrendim. Gerek kayıtlar, gerekse köyümüzün en yaşlısı olan 93 yaşındaki Mustafa usluca amca da bunu doğruluyor” diyen İşcan, valilerin civar köyleri ziyaretinden haberdar olduklarını kaydetti. Köylerini bir valinin ziyaret etmesi dolayısıyla çok mutlu olduklarını belirten İşcan; “İnşallah daha sonra da bu tür ziyaretler gerçekleşir. Sayın valime köyümüze geldiği ve bizleri dinlediği için teşekkür ederim” diye konuştu. Söğütlü Köyü Muhtarı Hüseyin Pala da ilk kez bir valinin köylerine geldiğini belirterek, mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını belirtti. Vali Tuna`ya, Ayvacık Kaymakamı Necmi Akman, Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin, Ayvacık İl Genel Meclis üyeleri Mustafa Menteşe, Ali Akıncı, Şerafettin Alkan ve daire amirleri de eşlik etti.
 
Şehit ailesini de ziyaret etti
Vali Tuna, 2006 yılında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Şerafettin Şengören`in, Paşaköy köyünde ki ailesini de ziyaret etti. Şehidin anne ve babasıyla ilgilenen Tuna, onarın sorunlarını dinledi ve bazı hediyeler verdi. Şehit ailelerinin, kendi ailelerinin yerinde olduğunu ifade eden Tuna; “Şehit ailemizin her zaman yayındayız. Ailenin isteklerini en kısa zamanda yerine getireceğiz” dedi. Vali Tuna`ya Ayvacık Kaymakamı Necmi Akman, İl Genel meclis üyeleri Mustafa Menteşe, Ali Akıncı, Şerafettin Alkan ve Paşaköy muhtarı Süleyman Atıcı da eşlik etti.
 
 
 
Paylaş