"Bu kent sizi de bizi de çok iyi tanır"

820
Birleşik kamu İş Konfederasyonu`na bağlı Eğitim İş Sendikası tarafından gazetemiz Çanakkale OLAY`a açıklama yapılmış, açıklamada yenileme nedeni ile yıkılan birçok okulun yüz yüze eğitime başlanmasına rağmen bitirilmediği ve birçok okulda bu sebeple sınıf mevcutlarının 45-50`yi bulduğu ifade edilmişti. Konu, geçen Çanakkale Belediye Meclis Toplantısı`nda CHP Grup Sözcüsü Erdal Gezen tarafından da gündeme getirilmişti. Yerel bir gazetede ise Gezen`in konuyu gündeme getirmesine yönelik; "Verilere referans gösterdiğiniz sendikanın yalan/yanlış muhalefetinin malzemesi... Yapmayın bu yalan/yanlış muhalefetin malzemesi olmayın..." ifadeleri kaleme alınmıştı. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Çanakkale Şubesi Yönetimi tarafından ifadelere tepki geldi. İfadelerde sendikanın hedef gösterildiği, bunun sebebinin ise ifadeleri kaleme alan kişinin sendikaların aydınlanmacı tavrına olan tepkisinden kaynaklandığı belirtildi. 
 
"Sendikamızı hedef alan açıklamalar..."
Birleşik kamu İş tarafından yapılan açıklamada; "Çanakkale Belediyesi Meclisi Eylül ayı oturumunda CHP Grup Başkanvekili Sn. Erdal Gezen konfederasyonumuza bağlı Eğitim-İş sendikamızı referans göstererek yeni eğitim öğretim yılında kentimizi bekleyen bir dizi sorunu dile getirmiştir. Sendikamızın sözünü meclis gündemine taşıyan Sn. Erdal Gezen`e teşekkür ederiz. Söz konusu konuşma sonrasında Gazete Değişim`den Kerem İriç köşe yazısının bir bölümünde "Verilere referans gösterdiğiniz sendikanın yalan/yanlış muhalefetinin malzemesi... Yapmayın bu yalan/yanlış muhalefetin malzemesi olmayın..." ifadelerini kullanarak bağlı sendikamız Eğitim-İş i hedef alan açıklamalarda bulunmuştur" denildi. 
"Bugüne kadar söylediğimiz tüm sözlerin de arkasındayız"
Açıklamada devamla; "Öncelikle söz konusu şahıs tarafından bu şekilde itham edilmek Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikalarının gericiliğe karşı aydınlanmacı tavrının sonucudur. Kendisi tarafından teveccüh görmemekten duyduğumuz mutluluğu kent kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Biz bağlı sendikamızın referans verildiği konuşmada ki tüm argümanlarında, bugüne kadar söylediğimiz tüm sözlerin de arkasındayız. Yani dünde, bugünde aldatılmadık. Fakat sözümüzü yalan/yanlış muhalefet diyerek itibarsızlaştırmaya çalışan şahsın yalan yanlış ithamlar konusundaki sicili ortadadır. Bizi buradan vurmaya çalışması ise patolojik bir durumdur" ifadelerine yer verildi. 
 
"Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve bağlı sendikalarının durduğu yer ortadadır"
Açıklamada son olarak; "Herkesin her konuda ahkam kestiği, cehaletin kutsandığı bu dönemde eğitim camiası ile -bir dönem üniversite ile kurduğu yakın ilişkileri saymazsak- herhangi bir bağı olmayan bir şahsın bu kadar net ifadelerle bizi itibarsızlaştırmaya çalışması olağandır fakat altı boştur. Zaten bu saldırgan tavrın esas motivasyonu eğitim konusu değil Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve bağlı sendikalarının temsil ettiği değerlere karşı olan kronikleşmiş düşmanlığıdır. Kendisine misyon olarak kentin ilerici kişilerini ve kurumlarını itibarsızlaştırmayı seçenlere sözümüzdür; Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve bağlı sendikalarının durduğu yer ortadadır. Dürüstlük konusunda da sicilimiz temizdir. Sözün özü bu kent sizi de bizi de çok iyi tanır" denildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş