Bu ekmekler küflü değil de nedir?

ÇOMÜ`de Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve İlahiyat Fakül-tesi’nin ortak kullandığı yemekhanede görülen ve fotoğraflanarak belgelenen küflü ekmek iddialarına üniversiteden “yalanlama” geldi. ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi internet sayfasından yapılan açık-lamada haberlerin “asılsız” olduğu iddia edildi. Ancak hangi ölçüt-lere göre ve nasıl bir araştırma yapıldığı ise bilinmiyor!

1353
 
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde (ÇOMÜ) ortaya çıkan küflü ekmek iddiasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve İlahiyat Fakültesi`nin ortak kullandığı öğrenilen yemekhanede öğrencilere verilen küflü ekmeklerle ilgili olarak ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi internet sitesinden açıklama yapıldı. İlgili haberlerin ardından araştırma yapıldığı ifade edilen açıklamada “17 Nisan 2015 tarihinde bazı yerel basın organlarında yayınlanan, yazarı ve kaynağı belirtilmeyen bir haberde, İlahiyat Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu`nun ortaklaşa kullandığı yemekhanede öğrencilerimize küflü ekmek yedirildiği iddia edilmiştir. Yapılan denetimler sonucu haberin asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. İlahiyat Fakültesi Dekanlığı” ifadelerine yer verildi.
 
“Açıklama sığ”
Söz konusu küflü ekmekler fotoğraflarla görüntülenmesine rağmen, İlahiyat Fakültesi`nin “Biz araştırdık, öyle bir şey yok, haberler de asılsız” gibi sığ bir açıklama yapması ne ÇOMÜ öğrencilerini ne de kamuoyunu tatmin etmedi. Öyle ki, hangi ölçütlere göre nasıl bir araştırma yapıldığı ise halen bir muamma! “Tamamen konunun üstünü örtmeye yönelik bir açıklama” olarak değerlendirilen İlahiyat Fakültesi açıklaması, kayda değer bulunmadı.
 
“Yeni skandallara zemin hazırlar”
ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi`nden yapılan açıklamanın ardından, bunun mevcut durumun üstünü örtmeye yönelik bir bir girişim olduğu, ancak ileride yaşanabilecek olumsuzlukları önlemenin ötesinde yeni sorunların da işaretçisi olduğu belirtilerek; “Böylesi bir tutum, gelecekte yaşanacak farklı skandallara da zemin hazırlamaktadır. Böyle bir olay, soruşturulması gereken bir konu iken, aynı gün içinde `bu haberler asılsızdır` demek gelecekte öğrencilerin maruz kalacağı yeni ihmallerin zeminini hazırlamaktadır” dendi.
 
“Sağlımız kimlere emanet”
ÇOMÜ`de öğrenim gören öğrencilerin de örgütlü olduğu Komünist Gençlik Çanakkale`den yapılan açıklamada “Öğrenim gördüğümüz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde sağlığımız kimlere emanet! Üniversite öğrencilerinin yemek yediği yemekhanelerde denetim mekanizması işlemiyor. Okullarımızda okuyan birçok öğrencimizin ailelerinin gelirleri en asgari tutarda olup iyi koşullar altında yaşamamaktadır. Birçok öğrenci arkadaşımızın aileleri hayatlarını sürdürebilmek adına emek sömürüsünün had safhada olduğu islerde çalışıp kendilerinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için çok ağır şartlar altında çalışmakta. Üniversitelerin, öğrencilerinin yemek ihtiyacını cüzi bir miktarla karşılama amacı taşıması gerekirken, ÇOMÜ`de yemekhanelerde yemek yemek hem pahalı hem de kalitesiz. Sürekli olarak üniversitenin şartlarının iyileştiğini iddia eden okul yönetiminin ne kadar haklı! olduğunu bir kez daha dün gördük. Fakat dün yaşanan olay tam anlamıyla durumun ne kadar kötü olduğunu göstermektedir. Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun yemekhanesinde yemek yiyen arkadaşlarımızın bizlerle paylaştıklarını gördük. Yemekhane ücretlerinin pahalı oluşu ile birlikte ekmeklerin bayat,hatta küflenmiş durumunu gösterdiler” dendi.
Paylaş