havadurum

"Bu çocuklar bizim çocuklarımız"

449
Çanakkale Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi 1 Kasım`da Belediye Meclis Salonu`nda gerçekleşti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis gündeminden önce Ekim ayı içerisinde yapılanlara ve çalışmalara dair konuşma yaptı. 29 Ekim`i Çanakkale`nin coşku ile kutladığını belirten Başkan Gökhan, Ocak ayından itibaren 69 askerin şehit olduğunu ifade ederek; "Maalesef özellikle komşularımızla olan kötü ilişkilerimiz askerlerimizin şehit olmasına vesile oluyor. Bunların sona ermesini dilemek zorunda kalıyoruz" dedi. 10 Ekim`de yaşanan Ankara Gar katliamına değinen Başkan Gökhan Çanakkale`den Ercan Adsız`ın da bulunduğunu 104 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, IŞİD terör örgütüne destek verilememesi gerektiğini belirtti. ÇOMÜ`de yüz yüze eğitime başlanması ile beraber yurt sorunu yaşayan öğrencilere değinen Başkan Gökhan, öğrencilerin Eylül ayı aidatlarını ödeyemediği için KYK yurdundan atıldığını ifade ederek; "Bu geçler bizim çocuklarımız. Bizim çocuklarımızın başlarına böyle bir şey gelmesini istemeyiz" dedi. Çevre ve müsilaj sorununa dair yapılan toplantı ve çalışmaları aktaran Başkan Gökhan, bahar ayı ile müsilajın yeniden oluşabileceğine dikkat çekerek, en kısa zamanda çalışmalara başlanması gerektiğini söyledi. Başkan Gökhan, SMA hastası Ahmet Alp için toplanan yardımlarda sona yaklaşıldığını belirterek, yardımcı olan herkese teşekkür etti. 
 
"Çanakkale 29 Ekim`i coşku ile kutladı"
Başkan Gökhan; "Geçtiğimiz ay en önemli olay biliyorsunuz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nın kutlanmasıydı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bütün Türkiye`de büyük coşku ile kutlandı. Çanakkale`de de 29 Ekim akşamı coşkulu bir fener alayı yapıldı. 2 yıldır pandemiden dolayı yapamıyorduk insanlar özlemiş. Bu arada Cumhuriyet`in ilanı ile beraber güzel günler yaşıyoruz ama maalesef Ocak ayından itibaren 69 askerimiz şehit olmuş. Sadece Ekim ayında 5 askerimizi şehit vermişiz. Bunu da dikkatlere sunmak istiyorum. Cumhuriyet aynı zamanda barışa katkı sağlar diye düşünürüz. Maalesef özellikle komşularımızla olan kötü ilişkilerimiz askerlerimizin şehit olmasına vesile oluyor. Bunların sona ermesini dilemek zorunda kalıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" dedi. 
 
"IŞİD türü eylem ve işlemlere destek verilmemeli"
10 Ekim`de yaşamını yitirenlerin anıldığını belirten Başkan Gökhan; "10 Ekim`de Ankara Gar katliamı yaşandı. 104 can kaybettik. Çanakkale`den de Ercan Adsız adlı hemşerimiz de hayatını kaybetti. Onu da anmaya devam ediyoruz. Bunu yapan IŞİD, artık IŞİD türü eylem ve işlemlere destek verilmemesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Bunlara verilen tavizlerle katliamlarını yapmaya devam etmişlerdi. Askerlerimizi yakan insanlar serbest bırakıldı" dedi. 
 
"Bizim çocuklarımızın başlarına böyle bir şey gelmesini istemeyiz"
Eylül ayı aidatlarını ödeyemediği için yurttan atılan öğrencilere değinen Başkan Gökhan; "Üniversitemiz eğitim ve öğretime açıldı. Eylül ayı aidatlarını ödemedikleri için KYK yurtlarından baya bir öğrenci çıkartılıyor. Eylül ayında okullar kapalıydı, ihtar yok. Sayın Valimiz bu durumu çözeceğini söylemiş. Eceabat`taki misafirhanede barındırıp, geçiş ücretlerinin de ayarlanacağını söylemiş. Bu geçler bizim çocuklarımız. Bizim çocuklarımızın başlarına böyle bir şey gelmesini istemeyiz" dedi. 
"Muhtarların mutlaka bir bütçeye sahip olmaları gerek"
Başkan Gökhan muhtarlarla ilgili; "Yine muhtarlar günü geride kaldı. Ben muhtarlar gününde köy yaşamlarının iyileştirilmesini ve muhtarların mutlaka bir bütçeye sahip olmaları gerektiğine inanıyorum" dedi. 
 
"Tedbirlerin derhal uygulanması için harekete geçmemiz lazım"
Müsilaj sorununa karşı tedbirlerin derhal uygulanması gerektiğini belirten Başkan Gökhan; "22 Ekim`de Çevre Bakanlığı`nda yapılan toplantıda müsilaj sorunu görüşüldü, stratejik plan yayınlandı. Stratejik planda Çanakkale`de kimlerin neler yapacağı belli oldu. Denize kıyısı olan belediyelerin iyileştirme çalışmaları var. Buna ilçeler çağrılmadı onun için; bundan sonraki her toplantıyı başka bir ilde yapalım` şeklinde karar aldık. Şu an itibari ile denizlerde oksijen miktarı artmış durumda ama diğer atıkların azalmadığı tespiti var. Bu durum baharda yeniden müsilaj olma olasılığını ortaya koyuyor. Dolayısı ile bu tedbirlerin derhal uygulanması için harekete geçmemiz lazım" dedi. 
 
"Ahmet Alp için sona yaklaşıyoruz"
Başkan Gökhan SMA hastası Alp bebekle ilgili; "Biga`da yaşayan SMA hastası Ahmet Alp için sona yaklaşıyoruz. Biga Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan bu konuya ilgi ile eğildi ve kampanyalar yaptı. Bu bağlamda buna katkı veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah çocuğumuzu kurtarabileceğiz" ifadelerini kullandı.
(Eren Aşnaz) 
Paylaş