Bu çığlığa sessiz kalmayalım….

İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Serpil Bayar , “Üniversite öğrencilerinin bu çığlığını duyan biz İnsan Hakları savunucuları, başta Bingöl olmak üzere İlimizdeki ÇOMÜ’de dahil bütün rektörlüklerin yönetim anlayışlarının çağa uygun olarak katılımcı bir anlayışla, üniversitenin bütün unsurlarını içerecek biçimde yaşadıkları sorunlarda, çözüm aktörleri olarak kabul edip; özgür, demokratik ve özerk üniversitelerin yaratılmasına katkı sunmaya davet ediyoruz” dedi.

535
Ülkemizde öğrencilerin sorunlarını iletmek için açlık grevi yapmak zorunda kalması İnsan Hakları ve Demokrasimiz açısından yüz kızartıcı bir durum olduğunu belirten İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Serpil Bayar, “ Bingöl’deki üniversite öğrencilerinin; “Polis üniversiteye istediği zaman girmesin ve öğrencilere saldırmasın, haksız yere verilen uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezaları kaldırılsın, demokratik ve yasal hakkımız olan basın açıklaması için izin alma zorunluluğumuz olmasın, üniversitedeki özel güvenlik güçlerinin öğrenciler üzerindeki baskılarına son verilsin” talepleri ile başlatmış oldukları açlık grevine destek amacıyla 7 Mart Cumartesi günü Çanakkale’de ki öğrencilerde dönüşümlü olarak “Açlık öldürmez, duyarsızlık öldürür” sloganı ile Serdem Pir Özgür Öğrenci Derneği’nde açlık grevine başladılar. Birinci gurup olarak 11 kişi ile başlayan açlık grevi 9 Mart Pazartesi günü ikinci gurup’un katılımı ile 7 kişi olarak devam ediyor. 21. yüzyılda üniversitelerin özgür ve özerk olması gerekirken ülkemizde öğrencilerin sorunlarını iletmek için açlık grevi yapmak zorunda kalması İnsan Hakları ve Demokrasimiz açısından yüz kızartıcı bir durumdur” dedi.
 
“Öğrencilerin haklı taleplerinin yanındayız”
Bayar, öğrencilerin haklı taleplerinin yanında olduklarını ifade ederek “Üniversitelerin asli unsuru olan öğrencilerin, Üniversitelerinde tüm söz ve karar süreçlerine özgürce katılımının engellenmesi ve üniversitelerde nefes alamaz hale getirilmesi özgür ve özerk üniversite kavramıyla bağdaşmamaktadır. Bingöl’deki öğrencilerin yaşamakta oldukları sorunlar Türkiye’deki bütün üniversitelerde benzer biçimde yaşanmakta olduğunu belirten öğrenciler, üniversitelerde baskılar son bulana kadar ve Bingöl Üniversitesi’ndeki öğrencilerin eylemleri devam ettiği sürece süresiz dönüşümlü açlık grevinde olacaklarını belirtiler. Üniversite öğrencilerinin bu çığlığını duyan biz İnsan Hakları savunucuları, başta Bingöl olmak üzere İlimizdeki ÇOMÜ’de dahil bütün rektörlüklerin yönetim anlayışlarının çağa uygun olarak katılımcı bir anlayışla, üniversitenin bütün unsurlarını içerecek biçimde yaşadıkları sorunlarda, çözüm aktörleri olarak kabul edip; özgür, demokratik ve özerk üniversitelerin yaratılmasına katkı sunmaya davet ediyoruz. Açlık grevinde olan üniversite öğrencilerinin haklı taleplerinin yanında olduğumuzu, bu taleplerin çözümüne yönelik adımlar atılana kadar takipçisi olmaya devam edeceğimizi ilgililere ve kamuoyuna duyururuz” şeklinde konuştu.
Paylaş