havadurum

Bu bir sağlık skandalı haberidir!

Bugün size Yenice’ye bağlı Kalkım Beldesi’nde yaşanan skandalı anlatmak istiyoruz.

1536
Fotoğrafta gördüğünüz kişi, Kalkım Belediye Başkanı Ahmet Şahin. Önünde duran şişe ise serum. Ama ayakta durmakta güçlük çeken Başkan Şahin’e bu serumu takacak ne bir doktor ne de bir hemşire var. İşte bu yüzden, 2012 Türkiye’sinde bu haberi nasıl yazacağımızı şaşırdık!
 
 
İki doktor var ama...
Yaklaşık bin 800 nüfusu bulunan Kalkım Beldesi, Yenice’den sonra en büyük yerleşim alanı. 1990’lı yıllarda ilçe yapılması dahi gündeme gelen beldede, şu anda görevli iki doktor var. Aile Hekimliği uygulamasına geçilmesinin ardından kapanan Sağlık Ocağı’nın ardından beldeye sadece iki doktor hizmet veriyor. Kanunen hemşire çalıştırması gereken bu iki doktor; her ne hikmetse bu yükümlülüklerini de yerine getirmiyor..
 
Doktorun birisinin adı çıkmış!..
Görev yapan iki doktordan birisi; beldede çıkan söylentiler nedeniyle iş yapamaz hale gelmiş. Ölümlü vakaların meydana geldiği bazı olaylar yüzünden kimse bu doktora iğne bile vurdurmak istemiyor. İşte bunu anlatan Kalkım Belediye Başkanı da; “Aman ne olur ne olmaz! Ben ona serum taktırmam” diyerek, doktordan korkusunu dile getiriyor..
 
İkinci doktor köyleri dolaşıyor...
Bölgede görev yapan ikinci doktor ise, Aile Hekimliği uygulamasını yapmak için köy köy geziyor. Yine Başkan’ın söylediğine göre Kalkım’daki eczane ile bağlantısı olan doktor, arabasına ilaçları da yükleyip köylere gidiyor. Burada kendisine bağlı insanları muayene edip, ilaçları da ayaklarında teslim ediyor.
 
Ve vahim durum...
Yenice’ye bir saat, Edremit’e 45 dakika mesafede bulunan beldede tam bir trajikomik sağlık skandalı yaşanıyor. Serum takılacak kadar rahatsız olan Belediye Başkanı odasında ıhlamur içerek kendine gelmeye çalışıyor. Masasında duran serum şişesi ise, bu işi bilen birisinin gelmesini bekliyor. İşte bize de 2012 Türkiye’sinde, Yenice’ye bağlı Kaklım beldesinde yaşanan bu durumu belgelemek düşüyor. Söz ve icraat sırası Sağlık İl Müdürlüğü’nündür.
 
Kadir KENAR
Paylaş