Bu bir ceza mı?

AKP döneminde bu da oldu. Toplam 2 milyon liraya mal olan yatırım, iç tefrişatı için gerekli 200 bin lira ödeneğin bulunamaması nedeni ile kaderine terk edildi. Orman Bölge Müdürlüğü`nü Balıkesir`e götürerek, “Cezalandırılıyoruz” öngörüleri, gerçeğe mi döndü?

1116
Çanakkale`de Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Denizcilik Bölge Müdürlüğü`nün ardından Orman Bölge Müdürlüğü`nü de kapatarak başka bir ile gönderen AKP iktidarının, 2 milyon liralık yatırıma 200 bin liralık ödenek bulamadığı öğrenildi. Çanakkale`de il genelinin bütün yangınlarına daha etkin ve hızlı bir biçimde müdahale etme amacıyla projelendirilen Dardanos`taki Orman İşletme Şefliği arazisi içinde bulunan Yangın Harekat Merkezi`nin, kaderiyle başbaşa bırakıldığı ileri sürüldü. Modern imkanlarla inşaa edilen yapının iç tefrişatı için gerekli olan yaklaşık 200 bin liralık ödeneğin ise hala gelmemesi nedeni ile Çanakkale ili genelinde meydana gelebilecek yangına müdahale, 20 metrekarelik alandan yapılmak zorunda kalınacak.
 
Aralık`ta teslim edildi
Dardanos Mevkii`nde bulunan yeni yapının, 2012 yılı Mayıs ayında ihale edildiği Aralık ayında ise tamamlanarak yer teslimi yapıldığı öğrenildi. 7 ay gibi bir sürede yapının hizmete açılması için gerekli olan iç tefrişatının yapılmaması nedeni ile yapı boş bir halde bekliyor. Yangın helikopterinin konuşlandığı alana yapılan binanın ne zaman hizmete açılacağı bilinmiyor.
 
Seçim yatırımı mı?
200 bin liralık ödenek bulanamadığı için hizmete bir türlü geçirelemeyen binanın kasıtlı olarak bekletildiği sonbahardan sonra hizmete açılarak seçim yatırımı olarak kullanılacağı ileri sürülüyor. AKP`nin 2014 Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlere yakın bir zamanda binayı hizmete sokarak, seçime güçlü girmeyi amaçladığı yorumları yapılıyor.
 
Bölge müdürlüğü eksikliği mi?
Çanakkale`den 2010 yılında alınarak Balıkesir`e bağlanan Orman Bölge Müdürlüğü`nün ihmalkarlığı nedeni ile ödenek bulanamadığı iddia edilirken, bu sorunun olası bir yangında daha da büyük kayıplara neden olacağı söyleniyor.
Paylaş