Bu ağaç korumaya alınamaz mı?..

Cuma Pazarı’nın içerisinde bulunan ağaca verilen
zarar vatandaşların tepkisine yol açtı. Konu ile ilgili Çanakkale Valiliğine, Belediye Başkanlığına, Orman ve Su İşleri Bakanlığı III. Bölge Müdürlüğüne, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve Tema Çanakkale Temsilciliği’ne şikayette bulunan bir duyarlı vatandaş; “Bu ağaç korumaya alınamaz mı?” dedi.

789
 
Uzun yıllardır Cuma Pazarı’nda olan ağacın zarar görmesi nedeniyle Çanakkale Valiliğine, Belediye Başkanlığına, Orman ve Su İşleri Bakanlığı III. Bölge Müdürlüğüne, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve Tema Çanakkale Temsilciliği’ne şikayette bulunan bir duyarlı vatandaş, verilen zararın bir an önce sona ermesi gerektiğini belirterek; “Bu ağaç korumaya alınamaz mı?” dedi.
 
Cuma Pazarı’ndaki söz konusu ağacın zarar gördüğünü ifade eden Bora Karataş; “Çanakkale Belediyesi Pazaryeri içerisinde bulunan yaşlı çınar ağacına verilen zarar ile ilgili şikayette bulunmak istiyorum. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü 666 numaralı "Korunması Gerekli Tabiat ve Varlıklarından Anıt Ağaçların Tanımı ve Korunması" ilke kararındaki "Anıt Ağaç" tarifine uyan ağaca çevresinde bulunan çay ocağı ve pazarcılarca kovuğuna çay çöplerini dökmek, üzerine çivi çakıp askı olarak kullanmak sureti ile bilinçsizce zarar verilmekte ve ömrü kısaltılmaktadır. Bu ağaç korumaya alınamaz mı? Bursa Büyükşehir Belediyesi bu yaştaki ağaçların tümünün kovuklarını özel bir madde ile doldurulup kaplayarak korumaya almış. Benzeri yapılamaz mı?” dedi.
Paylaş