havadurum

Bozdemir’den destek çağrısı

Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, AKP`nin eğitime 4+4+4 şeklinde kademeli sistem getirilmesini öngören yasa teklifini protesto etmek amacıyla düzenledikleri kitlesel basın açıklaması için destek çağrısında bulundu.

407
AKP’nin eğitimde uyguladığı politikaları eleştiren Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir; “AKP grubu tarafından TBMM’ye verilen yasa teklifiyle eğitimi 4+4+4 şeklinde kesintili hale getirmek, aslında gerçek anlamda temel eğitimi 4 yıla düşürmektir. İlk 4 yıldan sonra devam zorunluluğu ortadan kaldırılarak çocuklar imam hatip liselerine, Kur’an Kurslarına, çıraklık eğitimine ve okul dışı her türlü eğitim alanlarına yönlendirileceklerdir. Bu yasal düzenlemeyle bir devrim yasası olan Öğretim Birliği (Tevhid-i Tedrisat) Yasası ortadan kaldırılmaktadır. Mektep-medrese ikilemi yeniden yaratılmaktadır. Hâlbuki cumhuriyet devriminin en önemli yasalarından biri olan Öğretim Birliği Yasası’nın gerekçesinde: ‘Bir millet bireyleri ancak bir eğitim görebilir. Bir ülkede iki türlü eğitim iki türlü insan yetiştirir. Bu ise duygu ve düşün birliğini ve dayanışma amaçlarını bütünüyle yok eder.’ Denilmektedir” dedi.
 
“Nitelikli insan yetiştirmeyi önemsiyoruz”
Eğitim-İş Sendikası olarak ulusal eğitimin temel ilkelerine bağlı nitelikli insan yetiştirmeyi çok önemsediklerini ifade eden Bozdemir; “Araştıran, sorgulayan ve öğrendiklerini yaşamında uygulayan insanı yetiştiren,  çağdaş ve evrensel ölçütlere uygun, laik bir eğitim, “çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma” hedefine ulaşmanın tek yoludur. Ruhunu, vicdanını ve aklını başkasına emanet edenlerle, birilerine biat edenlerle büyük hedeflere asla varılamaz. Ancak aklı ve vicdanı özgür olanlar büyük işleri başarabilirler” diye konuştu.
 
“AKP il banası önünde toplanıyoruz”
28 Şubat 2012 tarihinde saat17:30 da AKP il binası önünde kitlesel basın açıklaması yapacaklarını kaydeden Bozdemir, demokratik kitle örgütleri ve kamuoyunu basın açıklamasına destek vermeye çağırarak; “4+4+4 Yasa teklifinin TBMM Milli Eğitim Alt Komisyonu’nda görüşüleceği gün olan 28 Şubat 2012 tarihinde saat 17:30`da Eğitim-İş Çanakkale Şubemizce AKP il binası önünde kitlesel basın açıklaması yapılacaktır. Tüm demokratik kitle örgütlerini ve Çanakkale Kamuoyunu basın açıklamamıza destek vermeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
Paylaş