Bozcaada'yı korkutan yangın!

399
Bozcaada Göztepe mevkiinde öğle saatlerinde çıkan yangın 4-5 saat içerisinde kontrol altına alınabildi. Adada korkuya ve endişeye neden olan yangın, öğle saatlerinde çıkarken, yangına Bozcaada Belediyesi`ne ait itfaiye araçlarıyla birlikte Adalı yurttaşlar müdahalede bulundu. Su tankerleriyle Göztepe`ye gelen vatandaşların haricinde ellerinde bidonlarla yardım edenler de yangını söndürmek için uğraş verdi. Aynı şekilde emniyet, askeriye ve Sahil Güvenlik ekipleri de yangına destek vererek müdahalede bulundu.
Rüzgar mücadeleyi olumsuz etkiledi
Yangın sırasında esen yoğun rüzgâr sebebiyle alevler sanayi bölgesine doğru hızla ilerlerken, bölgedeki çöp ve lastiklerin yanmasıyla yoğun duman da olumsuz etkide bulundu. Yangına müdahale sırasında bazı vatandaşların ve görevlilerin dumandan etkilendiği öğrenildi. Dumandan etkilenen bazı belediye çalışanları ambulans ile hastaneye götürüldü. 
Yangın söndürüldü, savcılık tahkikat başlattı 
Göztepe`nin diğer yamacına kayan yangına yangın helikopterinin sortileriyle müdahale edilirken, bir yandan da karadan müdahaleye devam edildi. Bozcaada Kaymakamı ve Çanakkale Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol da yangın bölgesindeydi. 17.00 sularında Varol`un verdiği bilgiye göre yangın kontrol altına alınırken, Göztepe mevkiisinde bir makinenin kıvılcım çıkartması sebebiyle yangının çıktığına dair bir ihbarın bulunduğu, bu yönde savcılığın tahkikatı başlattığı açıklandı. Yangına; Bayramiç, Geyikli, Ezine ve Ayvacık`tan 5 itfaiye ve arazöz de yangına hem müdahale hem de soğutma çalışmalarına katılmak için adaya geldi.
(Atilla Akın) 
Paylaş