havadurum

Bozcaada’daki atıksu sorunu 2016’ya kadar çözülecek...

Bozcaada`da Poyraz Limanı Bekçibayır Mevkiinden denize direkt olarak verildiği iddia edilen atıksu sorunuyla ilgili toplanan 565 imzalı dilekçeye cevap geldi. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü`nden Bozcaada Belediyesi`ne giden yazıda 2016 yılına kadar süre verildiği öğrenildi.

561
Bir süredir Bozcaada halkının gündeminde olan, konuyla ilgili gerek internet ortamında açılan imza kampanyası, gerekse Ada halkı arasında yapılan imza kampanyası ve ilgili kurumlara yapılan şikayetler sonuç vermeye başladı. Poyraz Limanı Bekçibayır Mevkiinden denize direkt olarak verildiği iddia edilen atıksu sorunuyla ilgili toplanan 565 imzalı dilekçeye İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü`nden cevap geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nden Bozcaada Belediyesi`ne çevre kirliliğiyle ilgili gerekli tedbirleri alması konusunda uyarı yapıldığı öğrenildi. Bozcaada Belediyesi, Poyraz Limanı Bekçibayır mevkiinden denize verilen ve Bozcaada Forumu`nun Alt Yapı Çalışma Grubu tarafından fotoğraf ve videolarla tespit edilen atıksuyla ilgili: `Bahse konu Poyraz Limanı`ndaki su, kanalizasyon atıksu olmayıp yer altı kaynak sularının sızıntılarıdır. Söz konusu bölgeye herhangi bir yeraltı kaynak suları basılmamaktadır` şeklinde açıklama yapmıştı.
 
2016`ya kadar süre verildi
Bozcaada Belediyesi`nin ilgili açıklaması ile tatmin olmayan Adalılar, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü`ne konuyla ilgili 565 imzalı başvuruda bulundular. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nden 19 Eylül tarihinde Bozcaada Belediyesi`ne gelen ilgili yazıda: `Belediye Başkanlığınıza, Atıksu Arıtma Tesisi Kurmak ve işletmeye almak için 2872 Sayılı Çevre Kanunu İş Temin Planı kapsamında 2016 yılında kadar süre verilmiş olup; bu süre zarfında kanalizasyon hattına bağlanan atıksuların derin desarj yapılarak alıcı ortama verilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda çevre kirliliğini yol açabilecek durumların ortadan kaldırılması amacıyla belediyeniz tarafından gerekli tedbirlerin alınarak şikayete mahal verilmemesi hususunda gereğini ve bilgilerinizi arz / rica ederim` denildiği öğrenildi.
Paylaş