Biz de yandık

1127

 24 Temmuz Salı günü komşu ülke Yunanistan’da başlayan yangın devam ediyor. Yangında binlerce ağaçla beraber, onlarca ev ve araç kül oldu. 74 kişinin öldüğü ve 164 kişinin yaralandığı açıklanan yangın Türkiye’de de yürekleri yaktı.  Yunan basınından gelen son dakika haberine göre Attiki bölgesinin doğusunda ve batısında OHAL ilan edildi. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, farklı noktalarda çıkan yangının şaibeli olduğunu duyurdu. Üç farklı bölgede çıkan yangında birçok yerleşim yeri de kül oldu. Yunanistan’da 3 günlük milli yas ilan edilirken, Türkiye’den de binlerce vatandaş ‘acınız acımızdır’ mesajı paylaştı. Çanakkale de komşu ülkede yaşanan acıya sessiz kalmazken, siyasiler Yunanistan’a başsağlığı ve geçmiş olsun mesajları paylaştılar.      

 
Çanakkale’den Yunanistan için verilen mesajlar şu şekilde;
CHP Çanakkale Milletvekili Erkek; “Komşumuzdaki yangın, bizim evimizi, yüreğimizi de yakar. Atina`nın acısını paylaşıyoruz...”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; “Acının ve gözyaşının dini, dili, ırkı, rengi yoktur. Yunanistan`da başlayan yangın dilerim daha fazla can ve mal kaybına neden olmadan bir an evvel kontrol altına alınabilir”
 
CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Komşumuz Yunanistan’ın yaşadığı derin acıyı paylaşıyor ve geçmiş olsun diliyorum. Dualarımız komşumuz Yunanistan ile”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Yunanistan’da çıkan orman yangını ne yazık ki devam ediyor. Şu ana kadar orman yangınında onlarca kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. Komşumuzun acısını yürekten paylaşıyor bu felaketin bir an önce son bulmasını diliyoruz.” 
 
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Komşumuz Yunanistan`da meydana gelen yangın felaketinde, hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yunanistan`ın başı sağolsun” 

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “Trakya`da yaşayan bizlerin büyük çoğunluğunun aile köklerinin uzandığı komşu ülkemiz Yunanistan`da bugün çok büyük bir felaket yaşanıyor. O`nların acısını yürekten paylaşıyorum. Gözyaşının rengi olmaz.” 
 
CHP Çanakkale eski Milletvekili Bülent Öz; “Geçmiş olsun Yunanistan. Acınız acımızdır.” 

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan; “Komşumuz Yunanistan’ın yaşadığı derin acıyı paylaşıyor, hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Geçmiş olsun komşu!”
 
Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar; “Acının rengi, dili, dini, milliyeti yoktur. Acınızı paylaşıyoruz, Yunanistan” 
(Eren Aşnaz)
Paylaş