"Bitecek denilen projeler nedense bitmiyor"

1175

 Çanakkale Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi 2 Kasım Perşembe günü gerçekleşti. Meclisin tek bağımsız üyesi Ufuk Demirbaş, Çanakkale’de devam eden sorunları sıraladı. Geçtiğimiz ay partisi (MHP)’den istifa ederek, meclis üyeliğine bağımsız olarak devam eden Demirbaş, konuşmasında öncelikle meclisin gündem dışı konuşmalarının eleştirildiğini belirterek; “Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri, öncelikle bugün itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi adına değil bağımsız olarak Çanakkale Belediye Meclisinde çalışmalarıma devam ediyorum. Çanakkale Belediye Meclisi olarak ben de dâhil olmak üzere Ak Partili arkadaşlarımız ile birlikte Çanakkale’yle ilgili meseleleri Çanakkale Belediye Meclisi’nde konuşmuyoruz. Daha farklı konulara giriyoruz diye eleştiriliyoruz. Bu eleştiriler, hem parti yetkilileri tarafından, hem en yüksek düzeyde (AKP Milletvekili Ayhan Gider) Ayhan bey tarafından yapılıyor. Geçen gün kendisinin konuşmasını dinledim” dedi. 

 
“Uçak seferleri Çanakkale için iş ve aş demektir”
Çanakkale’nin öncelikli meselelerinden uçak seferlerinin çözüme kavuşturulmasının sevindirici olduğunu belirten Demirbaş; “Biz, burada uçak meselesini üç- dört meclistir gündeme getirdik. Bugüne kadar bir sonuç alınmamıştı. Ben gerçekten bu konuda emri olan kim varsa GESTAŞ ve bütün yetkililere teşekkür etmek istiyorum. En sonunda belli bir noktaya geldi. İstanbul Atatürk Hava Limanı’ndan yapılan karşılıklı sefer Çanakkale için iş, aş, ekmek ve umut demek ve bugün sonuçlandığı için kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
“Hamidiye Tabyaları 1-2 senede bitirilecek denilmişti”
Hamidiye Tabyaları’nın 2011 yılında devrolmasına rağmen hala bitirilemediğine dikkat çeken Demirbaş; “Hamidiye Tabyalarını, çok sık dile getiriyoruz. Hamidiye tabyaları, 2011 yılında devrolmuş, 2014 yılında başlanmış ve hala bitmemiş. Ben bunu Çanakkale Belediye Meclisinde konuşurum. Çünkü burası Barbaros Mahallesinin nefes alacağı bir yer. Siz eğer 2011 yılında devreden yeri 7 senede bitirmiyorsunuz. ‘2014’te orada yapılan şovu hatırlıyorsunuz.’ Orada; ‘hemen başlıyoruz 1-2 sene içerisinde bitiriyoruz’ denildi. Bugün geldiğimiz nokta sene 2017 oldu ve hala bitmedi inşallah birkaç ay içerisinde bitecek” dedi.  
 
“Troia Müzesi umarız 2018’de artık açılır”
Aynı şekilde Troia Müzesi’nin de üç yılı aşkın süredir açılmasının planlandığı, ancak halen açılamadığının altını çizen Demirbaş; “Geldik Trioya Müzesi’ne. Bunu ilk olarak 2008’de dönemin Kültür Bakanı Sayın Ertuğrul Günay Bey, gündeme getiriyor. 2011’te proje açılışı yapılıyor, 2013’te ihalesi yapılıyor. 2015 sonunda açılacak deniyor ve açılmıyor, 2016 sonunda açılacak deniyor açılmıyor, 2017 sonunda açılacak deniyor açılmıyor. Her sene aynı şeyleri duyuyoruz. İnşallah 2018 sonunda açılacak. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımız konuya el attı aynen kendi ifadeleri ile söylüyorum, ‘’UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan Truva’nın sadece kalıntılarıyla değil, bölgede kurulacak turizmin tüm unsurlarına hitap edecek alt yapısıyla dünya çapında bir cazibe merkezi haline getirmemiş olmamız bizim eksiğimizdir’’  diyor. Bunu zaten kabul ediyor. Yani Çanakkale’nin bütün meseleleri bir şekilde başlanıyor. 5 senede planlıyorlar, 5 senede yapılıyor yapılmıyor o ayrı bir konu” dedi.  
 
“ÇOMÜ Camii’ne yetkililer el atmalı”
ÇOMÜ içerisinde yapımına başlanan caminin hala bitirilmediğine dikkat çeken Demirbaş, konuya yetkililer tarafından el atılması gerektiğini ifade ederek; “AK Partili arkadaşlarımız buradayken söylemek istiyorum.  Çok güzel bir camimiz var. Yapımına 2013’te başlanmış.  Daha sonra malum süreci biliyorsunuz. Rektör gitti, her sene altı ayda bir biz bunu manşet veriyoruz. Sayın Bülent Turan, 2 buçuk milyon lira camiye ödenek buldu hala sonuç ortada. Hala orda yapılan hiçbir ilerleme yok. Lütfen bu konuya bir el atsınlar. Çamlıca Camisi İstanbul’da bitmek üzere. Tayyip Erdoğan’ın, ocaktan sonra camiyle ilgili konusu bitiyor. Ben kendim bizzat kendisine bir dosyayla bu cami meselesini aktaracağım. Kendisine ‘bu camiye madem başladınız bu cami artık sizin namusunuzdur bu camiyi bir an önce bitirin’ diyeceğim” dedi.  
 
“2018 Troia Yılı için hala ajans yok”
Armağan Aydeğer, Troia 2018 yılıyla ilgili bize iki defa burada brifing verdi. İki brifingde de şu soruyu sorduk. ‘Kardeşim paranız var mı? Bununla ilgili ajans çalışması ne durumda?’ Dün itibariyle öğreniyorum ki hala ortada bir ajans yok. Bakın yol haritası şöyle hemen okuyorum; ‘T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Uluslararası Troia Yılı’ planlaması ve bütçe çalışmaları için bir Yönetim Kurulu oluşturur. Üst Kurula bağlı olarak bütçe ve idari süreçleri yönetecek bir ‘Genel Sekreterlik, oluşturur veya mevcut bir genel müdürlük üzerinden yönetir.’ Sizde bunu paydaşı olacaktınız. Anlatılan buydu. Ama ortada hiçbir şey yok” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş