Birlik ve beraberlikleriyle örnek oldular...

Çanakkale Rotary Kulübü ile Lions Kulübü`nün ilk kez birlikte organize ettiği “Ata`mızı Anma ve Saygı Gecesi ile bir ilke imza attılar.

938
 
 
Çanakkale`de ilk defa ortaklaşa dernek toplantısı düzenleyen Çanakkale Rotary Kulübü ile Lions Kulübü diğer dernek ve sendikalara da sergilediği beraberlik ve birliktelik ile örnek oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ü anmak için düzenlenen etkinlik Akol Otel`de gerçekleştirildi. Vali Vekili Cemal Yıldızer, Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Avustralya Konsolosu Nickholas Sergi, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Cem Kurtoğlu, Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Hülya Acar, Lions Kulübü Başkanı Mustafa Yıldırım, dernek üyeleri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Çanakkale Rotary Kulübü ile Lions Kulübü`nün kendi seremonilerine göre toplantı açılışı ile başlayan etkinlikte konuşan Lions Kulübü Başkanı Mustafa Yıldırım, “Bir ilki yaşıyoruz. İlk defa Rotary ve Lions Kulübü bir arada toplantı gerçekleştiriyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Lions Kulübü`nün 2014-2015 çalışma dönemi Kasım ayı 2. toplantısını açıyorum. Çalışmaların başarılı geçmesini diliyorum” dedi. Yıldırım`ın konuşmasının ardından Türk Bayrağı ve Atatürk`e saygı için ayağa kalkan katılımcılara Lions genel kuralları aktarıldı.
 
 
 
 
 
Acar; “Bu birliktelik geleneksel hale gelmeli”
Çanakkale Rotary Kulübü ile Lions Kulübü`nün ilk defa ortaklaşa toplantı düzenlediğine dikkat çeken Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Hülya Acar; “Bir çok etkinlikte ve projede bir araya geldik. Fakat biz ilk kez ortak bir toplantı yapıyoruz. Bunun da bir ilk olduğunu düşünerek heyecanımız giderek artıyor. Umarım bundan sonraki dönem başkanlarımız da bu birlikteliği geleneksel hale getirir. İki kulübün birbirini anlaması ve projelerde daha başarıya götürmesi için önemli bir adım diye düşünüyorum. Çanakkale Rotary Kulübü`nün dönemimizin 22., kulübümüzün 1566. toplantısını Rotary Hizmetlerinizle Işıldasın diyerek açıyorum” diye konuştu.
 
 
Yıldızer; “Atatürk, Türk milletine ve başka milletlerin geleceğine ışık tutan bir liderdir”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün önemine değinen Vali Vekili Cemal Yıldızer ise; “Dahiler vardır görevleri zamanlarında bilinmemiş, ölümlerinden sonra anlaşılarak sonsuzluğa erişmişlerdir. Dahiler vardır düşünceleri zaman zaman zihinleri süsler, bazen ülkenin zirvesindedirler bazen unutulurlar. Bizim dahimiz Atamız Mustafa Kemal Atatürk bunlardan hiç birisine benzemez. Atatürk yalnız yakın geçmişte büyük hizmetler yapmış bir lider değildir, eserleri ve düşünceleri gerek Türk milletine gerekse başka milletlerin geleceğine ışık tutmaya devam eden bir liderdir. Atatürk kendi milletini ve tüm insanları daima samimi duygularla seven iyi kalpli bir insandı. Bütün milletleri bir vücut, her milleti de bu vücudun bir organı olarak görmüştür. Dünyanın herhangi bir yerinde bir rahatsızlık varsa, ilgisiz kalmamıştır. İnsanları mesut edecek tek vasıta onları birbirlerine yaklaştırarak onları birbirine sevdirerek karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya yarayan hareket ederken insanlar için ne kadar iyi duygular beslediğini de açıklıyordu” şeklinde konuştu.
 
 
Kurtoğlu; “El ele verelim, bu kenti sanat ve kültür şehri yapalım”
Barışın kenti Çanakkale`de yaşamaya karar verdiğini belirten Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Cem Kurtoğlu, Çanakkale`yi sanat ve kültür şehri yapmak için hep birlikte el ele vererek mücadele etmeleri gerektiğini söyledi. Dünya tarihinde tüm toplumları değiştiren gelişimlerin sanat ile olduğuna dikkat çeken Kurtoğlu; “Dünya değişiyor. Toplumlar değişiyor. Buraya bugün dokunulmazsa, yarın dokunulacak. O zaman lütfen, el ele verelim. Buraya dokunulacak nasılsa. Burası değişecek. Çünkü dünya ve toplumlar değişiyor. Bu değişimin önüne geçmemiz mümkün değil. O zaman güzel değiştirelim. Geleneklerimizi, göreneklerimizi ve Çanakkale toprağının güzelliklerini kaybetmeden geliştirelim. Yüce önderimiz `Sanat medeniyetlerin ışığıdır` diyor. Gerçekten öyle. Dünya tarihine
baktığınız zaman tüm toplumları değiştiren gelişimler sanat ile olmuştur. Bugün hala tarihte yaşananlar sanat akımlarıyla ele alınıyor ve hatırlanıyor. Çanakkale barışın kenti diyoruz. Bu doğru ama Çanakkale neden bir kültür sanat ve dünyaya Türk kültürü sanatını tanıtacak bir kent olmasın. Sanatla el ele verirsek kimse hiç bir şekilde bizlere dokunamaz. Lütfen el ele verelim bu kenti bir sanat ve kültür şehri yapalım. Bunu hep beraber yapalım. Bunun için ben elimden geleni yapacağım. Hep birlikte birbirimize destek olalım, bu güzel ülkemizi ve bu güzel Çanakkale`yi dünyada örnek merkezlerden biri haline getirelim. Bu çok kısa sürede olacak bir şey değil. Ama bir yerden başlamak lazım. Bir yerden başlamazsanız ileride 4 milyonluk bir kent olduğu zaman bu harekete başlamak çok geç olacaktır. Hiç bir şey de yapamazsınız. Ama bugün başlarsak 4 milyonluk kentte güzellikler görürüz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam eden gece 10. yıl marşının söylenmesiyle sona erdi.
 
 
 
 
 
Paylaş