Birlik ve beraberlik...

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, gazetemize açıklamalarda bulunarak hem Biga ekonomisinden ve ilçe gelişiminden hem de Biga`da son dönemde adından sıkça söz ettiren Kufta markasından bahsetti. Kufta`da 5 yıl içinde Türkiye genelinde 100 mağaza açma hedefinde olduklarını söyleyen Doğan, ilçe ekonomisinin iyi olmasının sebebini ise; “İki büyük sanayi kuruluşumuzun Biga`da olması, 7 bin civarında üniversite öğrencimizin olması ilçe ekonomimizin iyi durumda olmasının en önemli nedenleridir. Bir önemli etken de Biga`da birlik ve beraberliğimiz çok iyi bir durumda” ifadelerini kullandı.

570
İki büyük sanayi tesisine ev sahipliği yapan Biga, bunun sonucunda ilçe ekonomisinin kendi ayarındaki birçok ilçeye oranla daha iyi duruma geldi. Biga ekonomisi ve Biga`nın yeni markası Kufta ile ilgili görüştüğümüz Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Kufta markası ile ilgili olarak “Kufta markası ile üç tane kendi şubemiz bir tane de Gönen`de temsilcimiz var, toplam 4 mağaza da çalışıyoruz. Çanakkale`de de kendi mağazamız olan Troia Park`ta bir tane açacağız, Bursa`da lokasyon çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz 2019 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde 100 tane şube açmaktır. 5 yıllık stratejik planımızı da tamamladık. Bigamızda tarım ve hayvancılık ön plandadır. Buradaki amacımız da, hayvancılığın ve buradan üretilen ürünlerin bilinirliliğini artırmaktır. Türkiye genelinde Biga`mız hayvancılık ile ön planda. İstanbul`da çoğu iş yerlerinde özellikle kasapların camlarında `Biga eti bulunmaktadır` diye yazmasının nedeni etimizin bir marka olmasıdır. Bu markayı artırmak ve yetiştiriciliğimizi ve et üretimimizi de komple Biga`da yapmak istiyoruz” dedi.
 
 
Önce Marmara ve Trakya...
“Bizim hayvanlarımız otlu meralarda otladığı için, daha sağlıklı ve lezzetli oluyor” diyen Doğan, “Biz yetiştiricilik yapmak istemiyoruz, tamamen çiftçimizden, Biga`daki hayvancımızdan alıp, kendi veteriner ekibimizle takip etmek istiyoruz. Kufta Biga Köftesi`ni Tarzan Kardeşlerle ortaklaşa yürütüyoruz. Onlarla birlikte bu işi götürüyoruz. Biga`mızda ve yöremizde küçük ölçekli firmalara ortaklık teklif ederek, onların da büyümesi gerektiğine inanıyoruz. Yani biz tamamen Biga`dan alışveriş yaparak, Biga`mızın kazanmasını istiyoruz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda ilerletiyoruz. Hatta Kufta bayiliklerini oturttuğumuzda Biga ekmeğimizi de bayilerimizde satacağız. Kufta`yı yurtdışına çıkarmak gibi bir amacımız şuanda yok. Tabi ki gıda hizmet sektörü oldukça zor bir sektör. Türkiye genelinde iyice bir oturtarak, ondan sonrası için planlama yapmak istiyoruz. Ama önce Marmara ve Trakya bölgesinde 2015-2016 yıllarında büyümek. Ondan sonra diğer bölgelerimize çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Fuar büyük ilgi gördü
Bia fuarının başarıyla tamamlandığını ve büyük ölçüde geri dönüşlerin iyi olduğunu söyleyen Doğan, “Biz Biga Ticarat ve Sanayi Odası olarak bu yıl da fuarımızı gerçekleştirdik. Çanakkale protokolünün yoğun ilgi gösterdiği fuarmız, bölgeden de ilgi gördü. Hatta fuarımıza katılan bayilerden de yaptığımız anketlerden oldukça iyi geçtiğinin mesajını aldık. Yüzde 98 oranında firmalar çok memnun olduklarını söylediler. Fuarımıza katılan 132 firmadan, 113`ü ile anket yapmıştık, 111 firma gelecek yıl da aynı yerleri tutacaklarının sözünü verdiler. Katılan firmaların yüzde 85`i memnun ayrıldıkları iş görüşmelerini gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Bu zamana kadar yaptığımız fuarlar arasında en yüksek satışlı fuarı bu yıl yaptık” dedi.
 
“İlçe ekonomimiz iyi”
Doğan ilçe ekonomisinin iyi durumda olduğunu ifade ederek, “Biga`mız her geçen gün gelişiyor. Ekonomide sıkıntılarımız olmasına rağmen, iyi durumdayız. İki büyük sanayi kuruluşumuzun Biga`da olması, 7 bin civarında üniversite öğrencimizin olması ilçe ekonomimizin iyi durumda olmasının en önemli nedenleridir. Bir önemli etken de Biga`da birlik ve beraberliğimiz çok iyi bir durumda. Biga`da kurum ve kuruluşlar, ayda bir toplanır, Biga sorunlarını tartıştığımız bir ortam yaratırız. Bunlar ilçe ekonomisinin de gelişimi noktasında önemli etkenlerdir” dedi.
Paylaş