havadurum

"Bir Yetenek Aranıyor" projesi kapsamında etkinlik düzenlendi

Bayramiç Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Eğitimde 3 Adım Modeli "Bir Yetenek Aranıyor" projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Özel Yetenek Festivali gerçekleştirildi.

442
Öğrencilerin yetenekli oldukları alanları keşfederek bilim, sanat, spor, edebiyat, müzik gibi alanlara yönelmelerine yardımcı olmak, zararlı alışkanlıklardan uzak tutup faydalı işlerle uğraşmalarını sağlamak amacıyla Bayramiç Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde yürütülen Eğitimde 3 Adım Modeli "Bir Yetenek Aranıyor" projesi kapsamında düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Özel Yetenek Festivali düzenlendi.

Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Özel Yetenek Festivaline Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Belediye Başkanı Mert Uygun, İl Milli Eğitim Müdür V. Murat Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik, Proje Ortağı Truva Bakır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Cengiz, İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Özel Yetenek Festivali, Kaymakam Alper Taş ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesinin ardından Özgürlük Parkında oluşturulan sergi alanında; robotik kodlama, fen ve uzay bilimleri gösterileri, müzik dinletisi, spor gösterisi, görsel sanatlar gösterimi ve yazarlık atölyesi imza etkinliği alanlarının gezilmesiyle devam etti. Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, yeteneklerini sergileyen öğrencilerle yakından ilgilenerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Halk Eğitim Merkezi salonunda öğrencilerimiz tarafından ünlü yazar Molière' in "Cimri" eserinden uyarlanan tiyatro gösterisi sergilendi. Gerçekleştirilen sunumlar ve festivale ilişkin tebrikte bulunan Kaymakamım Alper Taş; "Bugün bilim, edebiyat, müzik, tiyatro, resim ve spor alanlarında öğrencilerimizin yeteneklerinin desteklenmesi konusunda yürüttüğümüz Bir Yetenek Aranıyor Projesi'nin meyvelerini gördüğümüz ilçemiz adına önemli bir gün. En değerli varlığımız ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kendilerini gerçekleştiren, mutlu bireyler olabilmeleri ve ülkemiz adına önemli başarılar elde edebilmeleri için bu projeyi başlattık. Öğretmen ve öğrencilerimiz yoğun bir çalışma döneminin ardından bugün sunumlarını gerçekleştiriyorlar. Bir Yetenek Aranıyor Projesinin yürütülmesi ve Mehmet Akif Ersoy Özel Yetenek Festivalini düzenlenmesinde emeği geçen idarecilerimize, tüm öğretmen, öğrenci, velilerimize ve proje ortaklarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
(Esra Güller)
Paylaş