havadurum

Bir memur açığa alındı!

Çanakkale'de "Mecliste Hizbullah istemiyoruz" ve son zamlarla ilgili paylaşımda bulunan bir memur açığa alınırken, Eğitim-İş Sendikası, "Bu keyfi uygulamaya karşı hukuki süreci başlatıyoruz" dedi.

614

Sosyal meyde hesabından "Mecliste Hizbullah istemiyoruz" paylaşımı yapan bir memur açığa alındı. 14 Mayıs seçimleri sonrası Fenerbahçe tribünleri ile başlayan, sonrasında diğer tribünlerde ve sosyal medyada ses getiren "Mecliste Hizbullah istemiyoruz" paylaşımına yönelik soruşturma açılıyor. Çanakkale`de Bozcaada`da ve Çan`da iki memura soruşturma açılırken, Çan`da bir memurun açığa alındığı öğrenildi.

Sendika dava açıyor
Çan ilçesinde görevli olduğu öğrenilen memurla ilgili sosyal medya paylaşımları nedeni ile soruşturma açıldı. Paylaşımlarından birinin "Mecliste Hizbullah istemiyoruz", diğerinin ise zamlarla ilgili olduğu öğrenildi. Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim-İş Sendikası tarafından açığa alma işlemi ile ilgili çalışma yapıldığı ifade edildi. Uygulamanın hukuksuz olduğunu ifade eden Eğitim İş Sendikası yetkilileri, "Bu keyfi uygulamanın hukuki bir karşılığı yok. Üyemiz tamamen günlük yaşamla ilgili paylaşımlarda bulunmuş, görevi ile ilgili paylaşım yapmamıştır. Kaldı ki delil karartma gibi bir durum söz konusu değildir. Soruşturma açığa almadan da yürütülebilirdi. Dolayısıyla açığa alma işlemi keyfi bir uygulamadır" dediler.

Mecliste kim Hizbullah ister ki?
"Mecliste Hizbullah istemiyoruz" talepli sloganın suç olamayacağını ifade eden Eğitim-İş, Hizbullah`ın bir terör örgütü olduğunu dile getirdi. Eğitim-İş yetkilileri, "Hizbullah bir terör örgütüdür. Kim `ben mecliste Hizbullah istiyorum` diyebilir ki? Bu mümkün mü? Mecliste Hizbullah istemiyoruz demek suç olabilir mi?" dediler. Sendika yetkilileri ayrıca, "Dosya ile ilgili çalışmalarımız sürüyor, üyemizin göreve iadesiyle ilgili Çanakkale İdare Mahkemesi`ne dava açıyoruz" dediler.
(Seçkin Sağlam)

Paylaş