Bir ilk daha

Abdominal Aort Anevrizması (Karın bölgesinde aort damarında genişleme) tanısı konulan Mehmet Özcan isimli hastaya Çanakkale’de ilk kez uygulanan bir yöntem ile müdahale edilerek aort damarının genişlemiş kısmı stent konularak tedavi edildi.

740
Yaklaşık iki saat süren işlem, Radyoloji Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Gürhan Adam, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Mustafa Saçar, Yrd. Doç. Tolga Kurt ve Anestezi Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Toman’ın ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi.
 
Yetkililer karın bölgesindeki bu damar genişlemesi için açık yöntemle cerrahi işlem uygulanmasına rağmen bazı özel durumlarda stent ile tedavinin tercih edildiğini ifade ettiler. Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürhan Adam işlem sonrasında kısa sürede normal yaşantısına dönen Mehmet Özcan’ın ek hastalıkları ve daha önceden karın bölgesinden iki kez geçirdiği ameliyat nedeniyle bu yöntemi tercih ettiklerini belirtti. Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Saçar ise “Yapılan bu müdahale ile birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğinde gerçekleştirilen açık ve kapalı ameliyatlara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bölge halkımıza uluslararası standartlarda sağlık hizmeti vermekten dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.
Paylaş