havadurum

Bir dava da Eğitim Sen’den

09.11.2013 tarihinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin bulunduğu Saat Kulesi Meydanı Kültür evi Çanakkale adresindeki yerleşke içerisinde yer alan bir müştemilat "Ortak Akıl Derneği" adı altında faaliyet gösteren bir derneğe üniversite yönetimi tarafından tahsis edilmiş olmasına daha evvele yapılan suç duyurularına ilave olarak Eğitim Sen Çanakkale Şubesi de Cumhuriyet Başsavcılığına müracaata bulundu...

570
Eğitim –Sen Çanakkale Şubesi tarafından Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, Rektör Sedat laçiner dışında,ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu ve Ortak Akıl Derneği Yönetim Kurulu üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.
Eğitim- Sen Çanakkale Şubesi tarafından yapılan müracaatta şunlar kaydedildi:
“5072 Sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun`un 2/1-a maddesi; “Dernek ve vakıflar, kamu kurum ve kuruluşlarının ismini alamaz, bu kurum ve kuruluşların hizmet binaları ve müştemilatı içinde faaliyet gösteremez ve bu kuruluşlara ait araç ve gereci kullanamaz.” , 3.maddesi ise; “2 nci maddede belirtilen ilkelere aykırı hareket eden kamu görevlileri ile dernek ve vakıf yöneticileri, eylemleri başka bir suç oluşturmadığı takdirde, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ayrıca dernek ve vakıf yöneticileri hakkında görevden alma işlemi uygulanır.” şeklindedir. Danıştay’ın ekte sunulu kararı da bu yöndedir. Şüphelilerin eylemleri 5072 sayılı yasaya aykırı olduğundan; gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmaları için Başsavcılığınıza başvuru zorunluluğu doğmuştur.”
Paylaş