havadurum

Bir basın “özgürlüğü” hikâyesi(!)

Gazeteci Adil Korkut ölümle tehdit edildi, şikâyette bulundu.Başına gelenleri haberleştirerek ‘bigazete.com’ internet sitesinde yayınladı. Yazısına yayın yasağı getirildi, gelişmeleri anlattığı kendisini ve düşüncelerini ifade etiği yazısı yayından kaldırıldı. Nasıl basın özgürlüğü ama!

638
Gazeteci Adil Korkut nezdinde yaşanan olaylar gazetecilik mesleği adına kaygılarımızı daha da arttırmaktadır. Basın ve ifade özgürlüğünün yok sayılmasının ötesinde tehdit edilen bir gazetecinin kendisini ifade etmesinden sonra getirilen bu yayın yasağı ile bundan böyle gazetecilerin tehdit ve direkt saldırılara maruz kalmalarının önü açılmakta böylesine tavırlar adeta teşvik edilmektedir.
Gazeteci Adil Korkut’a yapılan tehdit ve ‘bigazete com’ sitesinde gelişmeleri anlattığı habere getirilen yayın yasağı itibarıyla basın ve ifade özgürlüğü ayaklar altına alınmış, ayrıca yaşanılanlar sonrasında gazetecilik mesleğinin geleceği konusunda ciddi kaygılar oluşmuştur.
Basının özgür olmadığı toplumlar, gün gelecek tüm özgürlüklerini kaybedecek, en ağır diktatörlük koşulları altında baskı ve zulmün en ağır olarak hayata geçirildiği koşullarda varlıklarını sürdürmek zorunda kalacaklardır. Basın özgürlüğüne sahip çıkmak demokrasiye sahip çıkmak demektir. Bu bağlamda Gazeteci Adil Korkut’a yapılan tehditleri kınıyor, bu konuda yayınlanan haberin yayından kaldırılmasını değil, tehdit edenler için hukuki işlem yapılmasını talep ediyoruz.
Paylaş