Bir bardak suda fırtına koparmak

Medyaya yansıyan adeta Başkan Ülgür Gökhan’ı linç etmeye dönük olarak kurgulanmış haberleri okumuşsunuzdur.
Öyle bir şekilde yansıtılıyor ki gelişmeler, sanki büyük imar yolsuzlukları yapılmış da Gökhan yakayı ele vermiş!
Hakkında bilmem kaç yıl hapis cezası istemelerinden tutun, son yılların en büyük imar yolsuzluğu algısına varacak şekilde hemen birileri altın bulmuşçasına atlamışlar üzerine.

540
Böyle olur da bizim ‘yandaş ve kalkan’ siteler dururlar mı hiç.
 
Planlarını Ülgür Gökhan’ı yıpratmak üzerine kuran bu kesimler hemen demagojiye başladılar. Olayın aslını kavramadan sadece Ülgür Gökhan’ı yıpratmak için bu yayınları yapanlar, yeri geldiğinde mazlumu oynamaktan geri durmuyorlar.
 
Kendi yandaşlarını korumak için adaletli olmak kavramı ile hareket edenler söz konusu başkası olunca adaletin gramını bile kullanmaktan imtina ederek kent yaşamına soktukları kendi tarzları olan; imha çalışmalarını hemen başlatıverdiler.
 
Sonuçta bu gelişmeler; kentin yaşam şekline müdahale etmek isteyen yeni aktörlerin bir tezgahıdır.
Tüm bu çabalara rağmen bu kenti dönüştüremeyecekler…
 
Çanakkale halkı çağdaş ilerici ,aydınlık bir yüze sahiptir.
Kentin bu değerlerini dönüştürmek isteyenlerin çabası boşunadır.
Bu hatırlatmayı yeniden yapmanın gereğini bir kez daha duyduğum için paylaşmak istedim.
 
Gelelim şu imar yolsuzlukları ve Gökhan için gündeme getirilen iddialara.
 
Bu tür iddialar belediyelerin çok sık karşılaştığı durumlardır. Belediye Meclislerinin önemli gündemlerinden biri imar plan tadilatlarıdır. Çanakkale Belediye Meclisinin bu konudaki çalışmalarına bakarsanız bu taleplerin büyük bir çoğunluk ile ret edildiğini göreceksiniz.
 
Tabiî ki bazı haklı olan, emsalleri ile uygunluk taşıması anlamında eşitlik ilkesine uygun olarak onaylanmış bazı dosyalarda vardır. Davaya konu olan 5 dosya da bu kapsamdaki dosyalardır.
Fakat müfettişin bu dosyalar ile ilgili itirazı nedeniyle prosedür gereği savcılığın dava açması kadar normal bir şey olamaz. Kaldı ki bu dosyalar için idari mahkemede açılmış herhangi bir dava söz konusu değildir.
 
Belediye Meclisi kararlarına itiraz mercinin idari mahkemeler olduğunu düşünürseniz bu dosyalar için herhangi bir itirazın da olmadığını göreceksiniz.
 
Ayrıca açılan bu davalar sadece Ülgür Gökhan için değil bu kararda imzası olan tüm belediye meclis üyeleri için açılmıştır.
 
Ulgür Gökhan’ın bazı dosyalarda imzasının olmaması da ayrı bir gerçektir.
 
Tüm belediye meclis üyelerinin meclis toplantılarında bu konuda birbirlerine yapmış oldukları şakalar bile ortada iken bu gelişmeyi tamamıyla bir karalama amacı ile kullananlar için şunu söylemek istiyorum; ”Buradan size ekmek çıkmaz” Başka kapıya.
 
Bu kentte Ülgür Gökhan’ı hedef alarak kurgulanan bir dönüştürme stratejisi var; bunun ilk adımı olarak da CHP’li belediyelerin ele geçirilmesi hedefi ile hareket ediliyor.
 
Ülkenin çeşitli yerlerinde bu stratejik hedef temelinde farklı senaryolar uygulanıyor, farklı aktörler rol alıyor.
 
Bu senaryonun başrolünden tut, figüranına kadar herkesin oynadığı rolü Çanakkale halkı çok iyi biliyor.
 
Bundan dolayı Ülgür Gökhan’ın imajı Çanakkale halkı nezdinde her geçen gün yükselmektedir.
 
Herkes işine bakacak,hele hele ortalıklarda “mağdur” edebiyatları ile salya sümük ağlamayacak…
Paylaş