Bilimsel değil siyasi bir toplantı

ÇOMÜ`de bu yıl 8`incisi gerçekleştirilen ve “Yeni Anayasa Süreci”nin konuşulduğu Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları kongresinde görülmeyen ÇASİAD, Çanakkale Barosu ve Çanakkale Belediyesi`nin organizasyona davet edilmediği öğrenildi.

711
ÇOMÜ tarafından organize edilen 8`inci Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi`nde bulunmayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız ve Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan`ın kongreye davet edilmedikleri öğrenildi. “Yeni Anayasa Süreci ve STK’ların Rolü” konusunda kentin en önemli sivil toplum kuruluşlarından ÇASİAD`ın, kentteki avukatların meslek örgütü olan Çanakkale Barosu`nun ve kent halkının iradesi ile yönetilen Çanakkale Belediyesi`nin toplantıya davet edilmemesi tepkilere neden oldu. ÇASİAD, Çanakkale Barosu ve Çanakkale Belediyesi`nin kongrede bulunmaması ile ilgili olarak dün yaptığımız haberimizin yankıları konunun taraflarının açıklamaları ile devam etti.
 
Şarlan: “Gönderdik” dediler, ama...
Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, ÇOMÜ yetkililerinin kendisine davetiye gönderdiklerini iddia ettilerini söyledi. Şarlan, “Bu konuyla ilgili elimize bir davetiye ulaşmadığı için katılım sağlamadık. Bize gönderdiklerini söylediler, ama demekki bir yerlerde takılmış olabilir. Çünkü bize ulaşan bir davetiye olmadı” ifadelerini kullandı.
 
“Kendileri çalıp, kendileri söylediler”
Konuyla ilgili olarak haberimizin ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`dan da sert bir tepki geldi. Başkan Gökhan, sadece kendisinin değil bazı STK`ların da kongreye davet edilmediğini ifade ederek bu durumu eleştirdi. Başkan Gökhan, “Kongereye katılmama nedenimiz, bize davet gelmemiş olmasıdır. Sadece biz değil, ÇASİAD ve Baro`nun da çağrılmadıklarını öğrendik. Kendi kendilerine çalıp kendi kendilerine söylediler. Bu hani meşhur bir dekan var ya, Palabıyık. O herhalde kendi yandaşlarına yönelik bir kongre yaptı. Bana göre o toplantı bilimsel bir toplahtı değil, siyaset toplantısı” dedi.
Paylaş