Bilgilendirme çalışmaları tam gaz

Ticaret Borsası et ve süt sektöründeki üyelerine ‘destekler ve onaylar’ konusunda bilgi verdi.

390
Çanakkale Ticaret Borsası ilimizde et ve süt ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmelerin tabi olduğu onay işlemleri, veterinerlik hizmetleri, işyeri açma ile ilgili gereken belgeler ve onaylar konusunda üyelerine bilgi verdi. Ticaret Borsasının ev sahipliğinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile koordinasyon halinde organize edilen toplantıya ilgi yoğundu. Çanakkale il merkezinden ve ilçelerden süt ve et sektöründe faaliyet gösteren üç yüz kişi toplantıya katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen sektörün yaşadığı sorunlar, çözüm önerileri ve stratejiler üzerinde durdu. Üzen yaptığı konuşmasında Et ve Süt Konseylerinin çalışmaları, ilimizin bu konseylerde daha etkin yer alması, et ve süt ihracında yaşanan sorunlar, son dönemde yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. “Bizler meslek kuruluşlarının temsilcileriyiz. Bakanlıklar, Valilikler, kamu kurumları bizlerden görüş istiyor. Bizler sektörümüzün sorunlarını Ankara’ya iletiyoruz. Burada önemli olan sektörün tıkandığı noktalarda çıkış yolu bulmak, yeni stratejiler izlemek, yeni pazarlar araştırmaktır. “ diyen Kaya Üzen, “Ortadoğu Pazarlarına, Afrika Pazarlarına açılabilmemiz için yeni adımlar atmalıyız dedi. Bizler de Borsa olarak bu adımları atmaya ve öncülük etmeye hazırız “ dedi. Üzen konuşmasının sonunda “Uluslararası Paris SIAL fuarında yaşadığımız tecrübelerden yola çıkarak, bu yeni pazarları ve atılımları yapmamız gerekiyor” dedi.
 
Toplantıda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de son dönemdeki destekler, yapılan düzenlemeler hakkında detaylı bilgi verdiler. Toplantının en önemli gündemi ise gıda işletmelerinin modernizasyonu ve bunlar için alınması gereken onaylar oldu. Bu konuda Çanakkale Ticaret Borsası ile Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri işletmelerin yapması gereken işlemleri anlattılar. Bu işletmelerin 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu uyarınca 31.12.2012 tarihine alınması gereken onayların yeni bir modernizasyon planı ile beraber Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine başvurulması halinde onay alınma işleminin 31.12.2013 tarihine kadar uzatıldığını ifade ettiler. Toplantı soru ve cevap bölümünden sonra sona erdi.
Paylaş