havadurum

Bilgi-İşlemsel Düşünme projeleri ile çocuklar kodlama öğreniyor

Kaleseramik Vakfı ve Tospaa, Kahramanmaraş’ta afetlerden etkilenen çocuklara bilgi işlemsel düşünme ve kodlama becerileri kazandırıyor.

561

Kahramanmaraş ve çevresinde yaşanan afetler nedeniyle eğitimde eşitsizliklerle karşılaşan çocuklar için Kaleseramik Vakfı ve Tospaa sosyal girişimi Bilgi-İşlemsel Düşünme projeleri yürütüyor. Bu projeler sayesinde çocuklar bilgi işlemsel düşünme, kodlama ve yazılım becerilerini geliştiriyor.

Tospaa ile birlikte çalışmalar devam ediyor

Eğitimde eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için çalışan Kaleseramik Vakfı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş ve çevresinde yaşanan afetlerin çocukların eğitim süreçlerini olumsuz etkilediğini belirtti. Bu nedenle Tospaa sosyal girişimi ile birlikte eğitimde eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için çalıştıklarını ifade etti. Çocukların bilgi işlemsel düşünme ve teknoloji okuryazarlığı becerilerini geliştirmeye yönelik projeler yürüttüklerini duyurdu.

Çocuklara yazılım becerisi kazandırılma amaçlanıyor

Okul öncesi ve ilkokul düzeyindeki çocuklara kodlama eğitimi Kaleseramik Vakfı ve Tospaa tarafından hayata geçirilen Bilgi-İşlemsel Düşünme projeleri kapsamında, okul öncesi ve ilkokul düzeyindeki çocuklara kodlama ve yazılım becerilerini kazandırmayı amaçladıklarını açıkladı. Yerel ve gönüllü eğitmenlerle çocuklara bilgi işlemsel düşünme ve kodlama eğitimleri verdiklerini bildirdi. Sürdürülebilir proje için eğitim programları oluşturduklarını, eğitmen eğitimine devam ettiklerini kaydetti. Oluşturdukları Eğitim Bilgi Sistemi ile haftalık eğitsel içerikleri çocuklara ulaştırdıklarını söyledi.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş