havadurum

Biga TSO’da zorlu seçim

Biga Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri geçtiğimiz dönem olduğu gibi yine zorlu geçecek gibi duruyor.

850
Davut Doğan ve ekibine karşı seçimleri kazanan mevcut Başkan Tuncay Yaşar’ın karşısına bu kez Şadan Doğan ve Zekai Baş çıktı.
 
Tuncay Yaşar ipi göğüslemişti
Geçtiğimiz dönem de çekişmeli geçen seçimlerde Tuncay Yaşar genç bir ekip kurarak seçimleri kazanmayı başarmıştı. Uzun yıllar Davut Doğan’ın Başkanlık yaptığı TSO’da, bu değişim Biga’da büyük ses getirmiş ve ‘Bigalı farkı’ olarak adlandırılmıştı. Davut Doğan’ın kura çekimi sonucu giremediği Biga TSO Meclisi ve Yönetim Kurulu, geçtiğimiz dört yılı başarılı bir şekilde icra etti. TSO’ya yeni bir hizmet binası da kazandıran Tuncay Yaşar’ın karşısına çıkan Şadan Doğan ve Zekai Baş’ın yarışa son dakikaya kadar devam etmeleri beklenirken, kulislerde iki adaydan birisini çekilebileceği de konuşuluyor.
 
İÇDAŞ yarışa mesafeli duruyor
Şubat ayında gerçekleşecek olan Biga TSO seçimlerinde gözlerin çevrildiği İÇDAŞ ise şimdilik üç adaylı yarışa mesafeli duruyor. Bülend Engin’in Çanakkale TSO odaklandığını ve Biga’daki seçimlere herhangi bir müdahalede bulunmayacağı belirtiliyor. Üç aday arasında Şadan Doğan’ın yarışı biraz geriden götürdüğünü belirten Bigalılar, son hafta içinde Doğan’ın çekilme ihtimali olduğunu da düşünüyor. Hüsamettin Güçlü gibi isimlerin destek verdiği Zekai Baş ile Biga’nın orta ve alt kesim ticaret erbabının destek verdiği Tuncay Yaşar arasında geçmesi beklenen seçimlerde, bu iki aday arasında işbirliği oluşacağı da konuşulan konular arasında yer alıyor.
Paylaş