havadurum

Biga'da gerçeği aratmayan senaryoyla tatbikat gerçekleştirildi

Biga Devlet Hastanesi tarafından Turkuaz Kod (Dış Toplu Yaralanma) konulu tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleşti.

835

Biga Devlet Hastanesi Turkuaz Kod (Dış Toplu Yaralanma) konulu HAP (Hastane Afet Planı) tatbikatı gerçeği aratmadı. Masa başı ve saha tatbikatını Olay Yönetim Ekibi ile başarılı bir şekilde düzenlendi.

İlk müdahaleler anında yapıldı

Senaryo gereği Biga’da bulunan alışveriş merkezinde gerçekleşen patlamanın ardından, Biga Devlet Hastanesi’nde turkuaz kod verildi. Turkuaz kod alarmının ardından 112 ekipleri 46 yaralıyı hastanenin acil servisine getirildi. Triyaj ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Sağlık emekçileri ve liseliler koordineli çalıştı

Tatbikat Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri ve Çanakkale UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi)'ne bağlı personeller gözetiminde gerçekleşen tatbikatta hastane personelinin yanı sıra Biga Safiye Hüseyin Elbi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de yer aldı.

Seneryo gerçeği aratmadı!

Tatbikatı yöneten HAP Başkanı Op. Dr. Emrah Demirci, “Saat 13.30 da daha önce hazırlamış olduğumuz senaryoya bağlı kalarak alışveriş merkezinde meydana gelen patlama sonrası hastanemize çok sayıda yaralının başvurduğu masa başı tatbikatını ve ardından da saha tatbikatımızı, başarı ile gerçekleştirdik. Personelimizin olası bir afet veya acil durum karşısında müdahale yeteneğinin geliştirilmesi ve bilinçlendirilmesi için gerçekleştirdiğimiz masa başı ve uygulamalı dış toplu yaralanma tatbikatında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Paylaş