Biga’da şap hastalığı paniği

Biga ilçesine bağlı Tokatkırı Köyü’ndeki bazı ahırlarda bulunan hayvanlarda şap hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine ilçeye bağlı 21 köy ve 2 beldede karantina uygulaması başladı.

923
Tokatkırı Köyünde büyükbaş hayvanlarda çıkan şap hastalığının laboratuar sonucuyla teyit edilmesinden sonra, 10 kilometre çaplı gözetim bölgesi oluşturulurken, Tokatkırı, Kocagür ve Hacıhüseyin yaylası köylerinde hayvan giriş çıkışları yasaklandı. Şap hastalığının daha fazla bölgeye yayılmaması için 10 kilometrelik gözetim bölgesi içine alınan Örtülüce, Çakırlı, Karapürçek, Karahamzalar, Eskibalıklı, Karacaali, Geyikkırı, Göktepe, Kayapınar, Ağaköy, Aziziye, Akköprü, Güleç, Adliye, Çınarköprü, Çeşmealtı, Savaştepe ve Kaldırımbaşı köyleri ile Yeniçiftlik ve Gümüşçay beldelerinden hayvan çıkışı yasaklanırken, hayvan girişi ise serbest bırakıldı.
 
Şap hastalığı ile ilgili açıklama yapan Biga İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise; “Gözetim bölgesinden kesim için çıkacak olan hayvanlar Müdürlüğümüzce görevlendirilen Veteriner Hekim tarafından muayene edildikten sonra verilen rapora istinaden Biga Belediye Mezbahasına sevk edilebileceklerdir. Hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla idari ve fenni tedbirler alınmış olup, koruma bölgesinden başlanmak üzere aşılama çalışmalarına başlanmıştır” dediler.
Paylaş