Bienal eserleri kardeş kentte

3`üncü ve 4`üncü Uluslararası Çanakkale Bienallerinde sergilenen eserler, “Çanakkale Art Walk, Çanakkale Bienali: Fragmanlar” isimli sergiyle Çanakkale`nin kardeş şehri Osnabrück`e taşındı.

611
3`üncü ve 4`üncü Uluslararası Çanakkale Bienallerinde sergilenen eserler, Beral Madra, Seyhan Boztepe ve Deniz Erbaş`ın küratörlüğünde, “Çanakkale Art Walk, Çanakkale Bienali: Fragmanlar” isimli sergiyle Çanakkale`nin kardeş şehri Osnabrück`e taşındı.
Yeşim Ağaoğlu, Nikita Alexeev, Yeni Anıt, Nigol Bezjian, Klaus vom Bruch, Nezaket Ekici, Jakob Gautel, Hakan Kırdar, Sıtkı Kösemen, Ulrike Rosenbach, Erdal Sezer ve Viron Erol Vert`in eserlerinden oluşan sergi, Almanya Ulusal Sanatçı Birliği BBK Osnabrück`ün davetiyle, Kunst Quartier ana mekanında ve 4 ayrı sanatçı atölyesinin ev sahipliğinde düzenlendi. 2013 Aralık ayında BBK Osnabrück üyesi sanatçı Sylvia Lüdtke ve Uluslararası Çanakkale Bienali yönetici küratörü Deniz Erbaş arasındaki diyalogdan doğan sergi, iki kentten farklı kurum ve kuruluşların işbirliğiyle hayata geçirildi. 6 Haziran’da açılışı gerçekleşen sergide BBK üyesi sanatçılar, atölyelerini özel olarak bu sergideki yapıtlara açtılar. Böylece Uluslararası Çanakkale Bienali ve Osnabrück sanat ortamı arasında özel bir işbirliği kurulmuş oldu. Çanakkale`ye özgü yapıtların ağırlıkta olduğu seçki, barışın kentlerinde, sanatçıların özveri ve sivil girişimleriyle, sanat yoluyla barışa vurgu yapan bir bağlam oluşturmayı amaçladı.
 
“Kardeş kentler arasındaki dostluk sanatla güçleniyor”
BBK Kunst-Quartier`de düzenlenen açılış resepsiyonu BBK Osnabrück Başkanı Jens Radatz`ın sunumuyla başladı. Sunumun ardından söz alan, Osnabrück Belediyesi Kültür Müdürü Patricia Mersinger, barışın kenti Osnabrück`te düzenlenen bu sergiyle barışa yapılan vurgudan duydukları memnuniyeti dile getirirken, iki kent arasındaki kardeşlik ve dostluk bağının sanat yoluyla güçlendirildiğini söyledi. Uluslararası Çanakkale Bienali Direktörü Seyhan Boztepe ise yaptığı konuşmada, dünya halklarının birbiriyle yakınlaşmasında en önemli araçlardan biri olan sanat yoluyla, iki kent arasında kurulan diyalogdan söz etti. Çanakkale`nin kardeş kenti Osnabrück`ün özel bir yerinin olduğuna vurgu yapan Boztepe, uzun yıllara dayanan sanatsal diyalog ve işbirliğinin farklı projelerle artarak güçlendiğini dile getirdi. Açılışa, BBK Osnabrück üyesi sanatçıların ve sanatseverlerin yanı sıra, Osnabrück Belediyesi Kardeş Kentler Bürosu Müdürü Jens Koopmann, Osnabrück Belediyesi eğitim işleri müdürü Gaby Grosser, Osnabrück Kunsthalle Sanat Direktörü Julia Draganovic, Avrupa Medya Sanatı Festivali Direktörü Alfred Rotert katıldı. 4 Temmuz`a kadar açık kalacak “Fragments” sergisi süresince, 5 sergi mekanına rehberli gezi turları düzenlenecek. (Haber Merkezi)
Paylaş