Biber gazına vatandaştan sert tepki

Vatandaşlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda
ülkede yaşanan olayları değerlendirerek bir milletin bayram kutlama hakkının engellenmesini manidar bularak, bayramı yasaklamaya çalışan AKP Hükümetini kınadı.

633
Cumhuriyet’in 89.yıldönümünde Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak isteyen sivil gruplara izin verilmemesi ve Ankara Valiliği tarafından yasaklanan 29 Ekim Seferberlik Yürüyüşü nedeniyle biber gazına maruz kalan ve kutlamalara katılan kişilere tazyikli su sıkılmasına Çanakkale’den de tepki geldi. Bibergazlı müdahaleye karşı tepki gösteren Çanakkalelilerin görüşleri şu şekilde:
 
 
Saniye Engin:
“Türkiye’yi ne hale getirdiler? Milletin bayram yapma hakkını nasıl engellemeye çalışırlar? Bu kutlamalara katılanlar anarşist değil, terörist değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Bayram kutlamaya gidiyor, olay çıkarmaya gitmiyor ki. Bence artık Türkiye ne hale geldi, herkes dursun bir düşünsün.”
 
 
Şahin Çağlar Esen:
“Olaylar son derece ilginç. Bir ülkede bir devletin bunları engellemeye çalışması çok manidar. Devletin kuruluşunu cumhuriyetin kuruluşunu kutlamak isteyenlerin devlet tarafından engellenmek istenmesi cidden düşündürücü. Ben milli bayramların kutlanmasının kaldırılmasına karşıyım. Hele ki kutlama yapan vatandaşların üzerine biber gazı sıkılması çok vahşice. İnsan hayatını ve sağlığını etkileyen bir şey bu.”
 
 
Şeyhmus Aslan:
“Biz politik özgürlükten yanayız. Bayram kutlamak bir haktır. Kemalistlerin de cumhuriyet bayramlarını kutlama hakkı vardır. Ulus’ta Ankara’da CHP’nin başını çektiği yürüyüşte devlet birçok örneğe nazaran nazik davranmıştır. Her gün üstlerine biber gazı sıkılanlar var. Ana Muhalefet Partisi CHP sadece kendi üzerine biber gazı sıkıldığında değil, her zaman tepki vermelidir. Bu ülkede 49 gündür açlık grevi yapan insanlar var.”
 
 
Vedat Uzun:
“Ben bir vatandaş olarak AKP Hükümetini kınıyorum. Biz Atatürk çocuğuyuz, cumhuriyet çocuğuyuz. Bunlar yaşanmaması gereken şeyler. Bayram kutlama hakkı vatandaşın elinden alınmaz, büyük saygısızlık.”
Paylaş