Beyaz ekmek tarih oluyor

Türk halkının baştacı beyaz ekmek israfın önlenmesi, obezite ve diğer hastalıklarla mücadele kapsamında 2014 yılında tarih oluyor. Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş, 2013 yılında adım adım ekmeğin form değiştireceğini ve 2014 yılında artık beyaz ekmeğin üretilmeyeceğini söyledi.

612
 
Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş 2014 yılında beyaz ekmeğin tarih olacağını söyledi. Fırıncıların bağlı olduğu Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş ekmekle ilgili çıkarılan genelge ile 2 aydır tuz oranının ve kül oranının indirildiğine dikkati çekerek 2013 yılında adım adım ekmeğin form değiştireceğini ve 2014 yılında artık beyaz ekmeğin üretilmeyeceğini söyledi.
 
Başkan İş ekmeğe gelen ayarlama sayesinde eskiden tip 650-700 olan ekmeğin fabrikada kül ve tuz oranında değişiklik olduğunu ve iki aydır bu tip ekmeklerin tüketildiğini, yeni genelge ile de 2014 yılından itibaren beyaz ekmeğin üretiminin durdurulacağını ve kepek ve değişik ekmek çeşitlerinin yer alacağını kaydetti. İş bu uygulama ile israfın ve obezitenin önlenmesinin amaçlandığını kaydederek; “ Şu anda satılmakta olan 300 gram beyaz ekmek çok tüketiliyor. Bazen bir kişi günde bir ekmek tüketiyor. Bu israftır. İsrafın önlenmesi için bu önemlidir. Bunun yanında normal tuzun zararları da dikkate alınarak kaya tuzuna geçilmesine çalışılıyor.
Paylaş