havadurum

Berlin Fuarı’na Çanakkale damgası

Berlin Fuarı’na Çanakkale’nin değerlerinin tanıtıldığı stant damga vurdu. Bu yıl 188 ülkenin katıldığı fuarda resmi sponsor ülke ise Mısır oldu. 160 bin m2’lik bir alan üzerinde kurulan ve 26 salondan 188 ülkeden günde yaklaşık 60 bin ziyaretçinin ağırlandığı ITB Uluslararası Turizm Borsası’nda Çanakkale ile ilgili tanıtıcı materyaller dağıtıldı.

533
 
7-11 Mart 2012 tarihleri arasında 46.sı gerçekleşen ITB Berlin Turizm Fuarına Türkiye adına aralarında Çanakkale Valiliği’nin de olduğu 127 katılımcı iştirak etti.  Çanakkale’nin tanıtıldığı stant ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
 
Fuar boyunca standı başta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay;  Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Aydın Valisi Kerem Al, Denizli Valisi Abdülkadir Demir;  Kültür Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, Berlin Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Gözde Yaman, TÜRSAB yetkilileri, yerli ve yabancı gazeteciler, Alman Stern Dergisi muhabirleri ziyaret etti. Bu yıl 188 ülkenin katıldığı fuarın resmi sponsor ülke ise Mısır oldu. 160 bin m2’lik bir alan üzerinde kurulan ve 26 salondan 188 ülkeden günde yaklaşık 60 bin ziyaretçinin ağırlandığı ITB Uluslararası Turizm Borsası’nda Çanakkale ile ilgili tanıtıcı materyaller dağıtıldı.
 
Çanakkale Valiliği’nin bu türden sektör fuarlarına ilin tüm turizm profesyonellerini bir araya getirerek daha etkili ve verimli olarak katılımının devam edeceğini belirten yetkililer; “Söz konusu fuarı dünya çapındaki prestiji, trendlerin ön habercisi ve ülkelerin Turizm açısından imajını vurgulayıcı olmasından dolayı gerek Bakanlığımız gerek özel sektörümüz gerekse valiliklerimiz çok önemsemektedir. Almanya’dan gelen ziyaretçilerin Türkiye gelen ziyaretçi sayısının % 13’üne tekabül etmesi ve Türkiye’yi tercih eden milletler sıralamasında Almanların 2011 senesini de % 15,34’lük bir artışla en fazla ziyaret eden millet oluşu Çanakkale Valiliği olarak fuara katılımın en önemli sebeplerinden biri olarak değerlendirildi. ITB Uluslararası Turizm Borsası da Türkiye standı geçmiş yıllara nazaran daha göz alıcı ve interaktif olmasının yanı sıra güneş, deniz, kum ürün çeşitlemesinin yerini Kültür Turizminin önemine vurgu yapılmıştır. Bu nedenle kültür ve tarih potansiyeli yüksek Çanakkale gibi iller ön tarafa çıkartılmış ve 3079 m2’lik stand alanında Truva Atının afişleri birçokbillboardda yer almıştır. Fuarda standımızı ziyaret eden turizm profesyonellerine, tur operatörlerine, gelen ziyaretçilere, seyahat acentalarına Çanakkale Valiliği tarafından hazırlanan ve ilk kez fuarlarda sunulan Türkçe,  İngilizce ve Almanca harita, broşür, fotoğraf albümü, magnet, anahtarlık ve CD dağıtılmıştır” dediler.
 
 
Paylaş