havadurum

Berkit; “Çanakkale’de de İl Müdürlüğü teşhir etsin”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hileli üretim yapanları deşifre etmesinin tüketiciler için olumlu olduğunu bildiren TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza berkit; “Çanakkale de bu tür üretim yapanları il müdürlüğü deşifre etmelidir” dedi.

661
Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı bilgilendirmelerin tüketicilerin lehine olduğunu ifade etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çanakkale İl Müdürlüğüne de çağrı yapan Berkit; “Bu bölgede hileli üretim yapan firmalar deşifre edilmelidir” dedi.
 
Tüketiciler olarak bu tür uygulamaları uzun yıllardır beklediklerini vurgulayan Başkan Berkit; “Gelişmeler tüketicilerin lehine. İlimizde Gıda,  Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü de hileli ürün üretenleri teşhir etmelidir. Bu bölgede jelatin melamin satıldığı ve bunların süt ve süt ürünlerine katkı olarak kullanıldığını tespit etmiştik. Gıda,  Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü bu tür bilgileri yayınlasın. Çünkü bu uygulama hileli üretim yapanlar için caydırıcı olacaktır, bir nevi hileli üretime karşı mücadele yöntemidir” şeklinde konuştu.
Paylaş