havadurum

Berkin’in uçurtmasına da müdahale edildi

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) Çanakkale’de Berkin Elvan’ın anmak amacıyla uçurtma şenliği düzenledi. Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda düzenlenen Berkin Elvan Uçurtma Şenliği’nde Güzel Sanatlar Lisesi’nden bir grupta mini konser vererek güne anlam kattı. Saatler 17`yi gösterirken ise iki polis memuru alana gelerek uçurtmaların toplanmasını istedi. Gerekçe olarak ise gösteri uçaklarının tatbikat yapacak olması gösterildi.

743
 
 
Gezi eylemleri sırasında başına aldığı gaz kapsülü ile ağır yaralanıp, 269 gün yaşam savaşı veren, 11 Mart 2013 tarihinde yaşamını yitiren 16 yaşındaki Berkin Elvan için Birleşik Haziran Hareketi Çanakkale üyeleri uçurtma şenliği düzenledi. Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilen uçurtma şenliği için Birleşik Haziran Çanakkale, “Uçurtmalarımızı Berkin için yolluyoruz gökyüzüne, Berkin’in uçurtması yere düşmesin diye” şeklinde çağrıda bulundu. Berkin Elvan uçurtmalarını Özgürlük Parkı’nda gökyüzü ile buluşturan Birleşik Haziran Hareketi üyelerine vatandaşlarda katıldı. Organizasyon içinde Güzel Sanatlar Lisesi’nden bir grup mini konser vererek güne anlam kattı.
 
Tatbikat var uçurtmaları indirin
Birleşik Haziran Hareketi’nin(BHH) ikincisini düzenlediği Berkin Elvan Uçurtma Şenliği Özgürlük Parkı’nda devam ederken iki polis memuru uçurtmaların toplanmasını istedi. Uçurtmaları indirtme sebepleri ise gösteri uçaklarının tatbikat yapacak olmasıydı… Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) düzenlediği Berkin Elvan Uçurtma Şenliği Esenler Özgürlük Parkı’nda devam ederken saat 17.00’sıralarında resmi elbiseli iki polis alana geldi ve uçurtma uçuran çocuk,genç,anne-babalara uçurtmalarını indirmelerini söyledi. Kısa bir şaşkınlıktan sonra polisler gerekçenin gösteri uçaklarının tatbikat yapacak olması olduğunu söylediler ve uçurtmaların indirilmesi gerektiğini ısrarla vurguladılar.
 
Akıllara ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ filmi geldi
Gökyüzünde onlarca Berkin Elvan uçurtması özgürce uçarken gösteri uçaklarının tatbikat yapacağı ihtimali etkinliğe katılanların aklının ucundan dahi geçmemişti. “İndirin uçurtmaları” sözü yerine getirilmedi ama akıllara “uçurtmayı vurmasınlar” filmini getirdi. Acaba tatbikat yapacak olan uçaklar Berkin Eyvan’ın uçurtmasını da vurur muydu? Diğer yandan, Birleşik Haziran Hareketi (BHH) ve Komünist Parti (KP) usulsüz uygulamayı kabul etmediklerini “Bizler bu usulsüz uygulamayı kabul etmiyoruz. Onlarca çocuğumuz ile Berkin Elvan`lı uçurtmalarımız Çanakkale göklerinde” diyerek tepkileriyle gösterdiler.
Paylaş