havadurum

Benzine zam dünya rekoruna gidiyor...

Benzine 29 Ocak’ta gelen 9 kuruşluk zamdan bir hafta sonra gelen ikinci zamla birinciliğe oturan ve dünya rekoruna doğru hızla ilerleyen benzin zammı vatandaşı çilden çıkarttı.

714
Benzine yapılan ikinci zamdan sonra litresi 4.85’e çıkacak olan benzin zammına tepki gösteren vatandaşlar zamların dengeleri alt üst ettiğini düşünüyor. Benzine yapılan ikinci zamma karşı isyan eden vatandaşların görüşleri şu şekilde:
 
 
Cemal Özcan
“Benzine her gün zam geliyor. Ama taksimetre açılış fiyatı hep aynı, ona zam gelmiyor. Bu da taksicinin cebindeki paranın günden günde erimesi demek. Petrole gelen zam tüm dengeleri alt üst ediyor. Türkiye’de benzine gelen zam sanki dünya rekoruna gidiyor. Ülkede zaten her şeye zam var da, bir tek maaşa zam yok, o nedense hep aynı. Bazen bir ayda 4 kez üst üste zam yapılıyor. Dışülkelerde bütün dünyada normalken, bir bizde durum böyle. Zaten bir çeşit vergi de yok ki, vatandaşa 20 çeşit vergi koyuyorlar.”
 
 
Evren Çakır
“Ne denilebilir ki, cayır cayır yandık biz. Ben 69 yaşımdayım. Hayatımda böyle şey görmedim. Dünyada Norveç’ten sonra en pahalı benzini kullanan ülke bizdik, onu bile geçiyoruz. Bir de Norveç’in gelir dağılımı ile bizimki aynı mı? Benim aracım var, kullanmaya korkuyorum. Gezmiyoruz bile araba parkta yatıyor.”
 
 
Mehmet Yaşar Tunca
“Yapılan zam oranlarını ve sıklığını çok buluyorum. Akaryakıta gelen zam akaryakıtla sınırlı kalmıyor ki, her kaleme yansıyor. Vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda. Neresi patlak verirse, orayı kapatıyor. Bir bakıyoruz hop elektriğe zam gelmiş, daha onun şokunu atlatmadan gaz, onu atlatmadan sigara, aralarda benzine zam. Vatandaşın bütçesi değişken durumda zaten. Nereye, ne zaman, ne kadar vereceği hiç belli değil. Hesap tutmuyor. Nerde açık varsa orayı kapamaya çalışıyor.”
Paylaş